RK Ljubljana > Člani > Novice > RRC: Regija Dalmacija-RK Ljubljana 36-10 (24-10)

Novice

RRC: Regija Dalmacija-RK Ljubljana 36-10 (24-10)

06.05.2019
RRC: Regija Dalmacija-RK Ljubljana 36-10 (24-10)

V zadnji tekmi regionalne rugby ligi za ekipo RK Ljubljane je v Sinju selekcija Dalamacije premagala Ljubljančne z rezultatom 36:10 (24:10).

Kljub porazu so lahko Ljubljančani na koncu zadovoljni s svojo predstavo prioti močni ekipi Dalamacije. Precej premešana ekipa je dobro začela tekmo in kmalu preko Pilka povedla in bila v uvodu tekme napadalno zelo razpoložena. V nadeljevanju se je huje poškodoval eden nosilcev igre domače ekipe Budmir, kateremu želimo hitro okrevanje. Po kratki prekinitvi je hitra linija domačih povzročala precej težav gostom in hitro so uspeli izenačiti razultat, vendar je Hočevar kmalu za tem Ljubljančane ponovno popeljal v vodstvo. Domači so nato zaigrali odločneje in po rumenem kartonu Okiča hitro dosegli tri zadetke preko odličnega Grčića in T.Miloša. 

V drugem polčasu so bolje nadaljevali domači. Najprej je zadetek po prestreženi žogi dosegel Kovačić, nato pa je svoj tretji zadetek dosegel še kapetan Grčić. Ljubljančani so nato prevzeli pobudo in bili nekajkrat blizu zadetka vendar je požrtvovalna obramba domačih uspela preprečiti zadetek.

Za RK Ljubljano je to tretji poraz v letošnji regionalni ligi. Kljub vsem težavam s poškodbami v ekipi so Želeve uspele zadržati stik z najboljšimi, predvsem pa so mladi igralci nabrali prepomembne izkušnje v tekmovanju, kjer se igrajo  tekme na visokem nivoju.

V drugi tekmi je v Splitu selekcija regije Zagreb premagala RK Nado iz Splita (33:17) in kot kaže bo v letošnjem zelo izenačenem tekmovanju odločala tekmo med selekcijama Zagreba in Dalamacije.