RK Ljubljana > Člani > Novice > RRC: RK Ljubljana-RK Nada Split 20-37 (6-20)

Novice

RRC: RK Ljubljana-RK Nada Split 20-37 (6-20)

29.04.2019
RRC: RK Ljubljana-RK Nada Split 20-37 (6-20)

V tekmi regionalne lige je RK Nada iz Splita na Ovalu premagala RK Ljubljano z rezultatom 37:20 (20:6). Kot vedno smo pričakovali trdo, dinamično in izenačeno tekmo, vendar po prvem polčasu ni kazalo na to, saj so gostje iz Splita nadigrali domačo ekipo. 

Po izenačenem začetku so pobudo prevzeli Splitčani in z hitro in učinkovito igro zlahka prihajali do priložnosti, katere sta izkoristila Vlajčević (13' in 29') ter Perić (24'). Šele v zadnjih minutah prvega polčasa so domači zaigrali organizirano in do polčasa z dvema uspešno izvedenima kaznima Kavčiča znižali zaostanek na 6:20.

V drugem polčasu so Ljubljančani začeli bolj odločno in ko je že kazalo, da bodo znižali rezultat je žogo pred svojim prostorom zadetka prestregel hitri Plazibat in povišal vodstvo gostov. Po hitrem šoku so domači igro prevzeli v svoje roke in bolj organizirano napadali. V 52.minuti gostje niso mogli zaustaviti skrama domačih in sodnik Bartolić je upravičeno dosodil kazenski zadetek za domače. Nekaj minut kasneje ponovno odličen napad domačih. Po nekaj hitrih fazah je bil Volavšek ustavljen na črti zadetka, iznajdljivi Radelj-Šemrov pa izkoristil nepazljivost gostov in dosegel nov zadetek, katerega je Kavčič uspešno potrdil in zaostanek domačih je znašal le še 7 točk. Vse sile so domači usmerili v napad, vendar je čvrsta obramba gostov uspešno ustavljala napade Ljubljnačanov, nato pa v 70. minuti z zadetkom odličnega Vlajčevića razblinila dvome o zmagovalcu. 

Čestike gredo gostom, ki so kljub pomlajeni ekipi prikazali zavidljiv nivo igre, predvsem pa v trenutkih, ko je kazalo, da bodo domači spreobrnili rezultat odigrali zelo odločno in izkušeno, kar priča o kvaliteti gotujoče ekipe.

Ljubljančani so možnosti zapravili v prvem polčasu, ko nikakor niso uspeli prikazati svoje igre. Kljub zaostanku so nato uspeli vzpostaviti ravnotežje in si za predstavo v drugem polčasu zaslužijo pohvale. 

Naslednjo soboto RK Ljubljano čaka še zadnja tekma v regionalni ligi in sicer gostujejo v Sinju pri selekciji Dalmacije.

Foto: Boris Gorički

Rugby2019, RK Ljubljana vs NADA Split