RK Ljubljana > Člani > Novice > RRC: RK Ljubljana-Regija Zagreb 22-50 (15-22)

Novice

RRC: RK Ljubljana-Regija Zagreb 22-50 (15-22)

22.04.2019
RRC: RK Ljubljana-Regija Zagreb 22-50 (15-22)

V tekmi drugega kola regionalne lige je RK Ljubljana morala priznati premoč ekipi regije Zagreb (sestavljene iz klubov HARK Mladosti in RK Zagreb). Končni rezultat je bil 50:29 (22:15) za goste.

Trener domačih je pred tekmo imel obilico težav s sestavo ekipe, saj na voljo ni bilo kar 7 igralcev prve ekipe, za nameček pa se je na dan tekme poškodoval še Tadej Puš, kar je pomenilo da bo ekipa precej spremenjana in pomlajena.

Kljub problemom so tekmo bolje začeli domači. Luknjo v obramb gostov je našel Penko, ki je lepo zaposlil Kralja in domače popeljal v vodstvo 5:0. Gostje so kmalu za tem po napaki zadnje vrste domačih izenačili. Sledil je nov šok za domače, saj sta zaradi poškodbe morala igrišče zapustiti izkušena igralca linije Volavšek in Kralj.

Gostje so nadaljevali s pritiskom in izkoriščali napake domačih v zadnji liniji in prišli do dveh lahkih zadetkov. Kljub vsem težavam se je Ljubljančanom do konca polčasa z dvema zadetkoma uspelo vrniti v igro in na odmor se je šlo z rezultatom 15:22 za goste.

Začetek drugaga polčasa do domači ostro pritisnili na obrambo Zagrebčanov in bili dvakrat zelo blizu zadetka s katerim bi izenačili rezultat, vendar je zmanjkalo nekaj športne sreče. Po tem so igro v svoje roke prevzeli gosti, ki so v tem obdobju tekme prikazali zares dobro igro, polno dimamike in skoraj da brez napak. Na krilih odličnega Nika Jurišića, ki je razigraval ekipo so dosegli nekaj lepih zadetkov in dvomov o zmagovalcu je bilo hitro konec.

Ljubljnačani so sicer v zadnjih minutah uspeli zaigrati bolje in doseči še dva zadetka ter malce ublažili poraz. Regija Zagreb je zasluženo zmagala ter prikazala zavidljiv nivo ragbija in bodo trd oreh tudi za ostale ekipe v regionalni ligi.

Kljub porazu gre pohvaliti igralce RK Ljubljane. Poleg izkušenih igralcev (Hočevar, Okič, Šercer, Volavšek,Troppan) so breme nase prevzeli mladi igralci in si nabrali nove izkušnje. Posebaj gre pohvaliti Kapuna, Fogca, Kociča, Pelkota, Gantarja in Jamnika ter kljub mladosti sedaj že izkušena Penkota in Kadunca.

Prihodnji teden čaka Ljubljančane nova težka preizkušnja, saj v Ljubljano prihaja aktualni prvak regionalne lige RK Nada iz Splita.