RK Ljubljana > Člani > Novice > Napovednik: RK Čelik Zenica-RK Ljubljana

Novice

Napovednik: RK Čelik Zenica-RK Ljubljana

12.04.2019
Napovednik: RK Čelik Zenica-RK Ljubljana

V soboto, 13.4.2019 se ob 15.00 uri začenja nova sezona Regionalne lige (RRC), saj se bosta v Zenici pomerila RK Čelik in RK Ljubljana.

Ljubljančani bodo tokrat vlogo favorita prepustila domačinu, saj se pred odhodom na gostovanje spopada s težavami s sestavo ekipe. V uvodnih dveh tekmah sezone so ljubljančani v trening tekmi najprej premagali zagrebško Mladost, kasneje pa še prepričljivo mestnega tekmeca. Kljub dobremu uvodu v sezono pa je v ekipi kar nekaj poškodb (in ostalih odsotnosti). Tako v soboto trenerju Puconji ne bodo na voljo Burnik, Okič G., Jewell, Hočevar, Oruć, Gobec, Penko, Kadunc, Kapun in Kocič.

Kljub oslabljeni ekipi Želve potujejo v Zenico po pozitiven rezultat, ki bi jih ohranil v igri za naslov prvaka lige. 

RK Čelik se dviguje v formi. V zadnji tekmi je reprezentanca Bosne (večina igralcev prihaja iz RK Ćelika) bila na pragu zmage proti favoriziranemu Cipru. Mlada ekipa goji hiter in čvrst rugby in obeta se zanimiva tekma na Kamberevič polju v Zenici.

V nedeljo, 14.4.2019 naši mladinski selekciji U10 in U12 potujeta na turnir v San Dona, ker bodo ponovno imeli priložnost preizkustiti se z najboljšimi italijanskimi ekipami.