RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Nada Sinj-RK Ljubljana 37-13 (15-10)

Novice

PH: RK Nada Sinj-RK Ljubljana 37-13 (15-10)

11.12.2018
PH: RK Nada Sinj-RK Ljubljana 37-13 (15-10)

RK Ljubljani ni uspel veliki met in premagati hrvaškega prvaka RK Nado iz Splita ter osvojiti naslov prvaka razširjenega hrvaškega prvenstva. Tekma, ki je potekala v težkih vremenski razmerah se je končala z rezultatom 37:13 (15:10).

Dež, mraz in burja sta močno otežila igralne pogoje obema ekipama. Splitčani so bolje pričeli tekmo in kmalu iz kazni in zadetka povedejo 10:0. Sledi še poškodba Oruća, katerega zamenja mladi Kapun. Nato Ljubljančani preko Burnika znižajo rezultat, a že v naslednjem napadu po veliki napaki gostov dosežejo lahek zadetek za vodstvo 15:3. Nato se gostje iz Ljubljane prebudijo in kljub težkim razmeram uspejo širiti igro ter iskati luknje v obrambi domačih. Pred koncem prvega polčasa po hitro izvedeni kazni Nigerl doseže zadetek, katerega Burnik uspešno potrdi za 15:10, kar je bil rezultat polčasa.

Tudi drugi polčas so bolje začeli Ljubljančani in hitro znižali rezultat na 15:13 in vse je kazalo še na eno v vrsti izenačenih tekem dveh veliki rivalov. Nato so se začele velike težave gostov predvsem v avtu, kjer nikakor niso mogli osvojiti svoje žoge, kar je onemogočalo napadalno igro. Domači so z nekaj menjavami še dvignili tempo igre in z organizirano igro stisnili Ljubljančane na svojo polovico, ter dosegli tri zadetke na katere gostje niso imeli odgovora. 

Kljub porazu so lahko Ljubljančani zadovoljni s predstavo, saj so nastopili v precej premešani postavi, ponovno pa so se izkazali mladi igralci na čelu z Fogcem in Kapunom.

Pohvale gredo ekipi za predstave v celotni sezoni, ki je bila dolga in naporna. Kljub majhnemu kadru igralcev je ekipi uspelo do zadnje tekme biti v igri za osvojitev prvaka, a se na koncu žal ni izšlo.

Za konec še pohvala ekipi Nade iz Splita za izvrstno predstavo v težkih pogojih. Želimo jim veliko sreče v soboto 15.12., ko igralo finalno tekmo za prvaka Hrvaške prosti ekipi HARK Mladosti.

Foto: Maja Prgomet