RK Ljubljana > Člani > Novice > Napovednik: RK Nada Split-RK Ljubljana

Novice

Napovednik: RK Nada Split-RK Ljubljana

07.12.2018
Napovednik: RK Nada Split-RK Ljubljana

V zadnjem kolu razširjenega prvenstva hrvaške RK Ljubljane gostuje pri hrvaškemu prvaku RK Nadi iz Splita. Zaradi zasedenosti domačega igrišča bo tekma odigrana v Sinju.

Ljubljančani pred zadnjo tekmo zasedajo prvo mesto na lestvici razširjnega prvenstva in le zmaga jim zagotavlja končno prvo mesto, saj sta jim tesno za petami finalista prvenstva hrvaške RK Nada in HARK Mladost.

Po dolgi in naporni sezoni Ljubljančane v soboto čaka zadnji test proti hrvaškim prvakom. KOt vedno se obeta trda in napeta tekma med dvema starima rivaloma. V prvi tekmi so Želve na domačem igrišču zabeležile tesno zmago 16:15 (10:15). Tokrat je v vlogi favorita ekipa iz Splita, ki je po porazu v Ljubljani in kasneje proti HARK Mladosti našla tekmovalni ritem in z dvema zanesljivima zmagama (RK Sinj in RK Zagreb) dokazala, da se pred zaključkom sezone dviguje v formi. Ljubljančani imajo pred zadnjo tekmo ponovno težave pri sestavi ekipe (poškodbe in poslovne obveznosti igralcev), vendar so se na zadnjih tekmah izkazali mladi igralci (Kapun, Fogec, Puš, Jamnik, Penko, Kadunc), ki bodo tudi tokrat dobili priložnost za dokazovanje proti močni ekipi iz Splita.

Tekma se prične ob 14.00 uri na igrišču RK Sinj.