RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Ljubljana-RK Zagreb 26-12 (14-5)

Novice

PH: RK Ljubljana-RK Zagreb 26-12 (14-5)

26.11.2018
PH: RK Ljubljana-RK Zagreb 26-12 (14-5)

RK Ljubljana je v 7.kolu razširjenega hrvaškega prvenstva zabeležila novo zmago in sicer so premagali RK Zagreb z rezultatom 26:12 (14:5).

Tekma je bila odigrana v zelo težkih pogojih. Večdnevno deževje je dodobra namočilo travnato površino, ki se je kmalu spremenila v blato, zato je bilo na obeh straneh precej napak v sami igri.

Domači so odlično začeli tekmo in že v tretji minuti preko Puša povedli. Težji kot so bili pogoji več napak je  bilo v sami igri na obeh straneh. Ljubljančani so izkoriščali fizično premoč in prišli do novega zadetka (Miljuš) po dobro izvedenem avtu, katerega je Burnik potrdil za vodstvo 14:0. V drugi polovici polčasa so pobudo prevzeli gostje , ki so imeli večino časa žogo v svoji posesti in tik pred koncem polčasa uspeli znižati rezultat na 14:5.

Drugi polčas so gostje nadaljevali z borbeno igro in dosegli nov zadetek, katerega so tudi potrdili. Domači so se nato le prebudili in začeli igrati bolj zbrano. Predvsem so domači dominirali v zaprti igri in preko skrama pred črto zadetka gostov prišli do novega zadetka (kazenski zadetek). V odprti igri so gostje dobro zaustavljali domače napade. Zaradi nešportne poteze je bil v 60. minuti izključen gostujoči igralec. Kmalu za tem so domači dosegli še en zadetek za končni rezultat 26:12. 

Glede na težke igralne razmere so domači bili zadovoljni z končnim rezultatom. Kljub kar nekaj odsotnosti igralcev (Oruč, Kadunc, Dobnikar, Sajevic, Lazič) je bil cilj dosežen. Ljubljančane čaka zadnja tekme v hrvaškem prvenstvu 8.12. ko gostujejo pri Nadi iz Splita.