RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Sinj-RK Ljubljana 31-31 (19-5)

Novice

PH: RK Sinj-RK Ljubljana 31-31 (19-5)

19.11.2018
PH: RK Sinj-RK Ljubljana 31-31 (19-5)

Ljubljančani so v soboto odpotovali na težko gostovanje v Sinj precej oslabljeni in na koncu kljub neodolčenemu rezultatu zadovoljni zapuščali Sinj. Gostje so v 15.minuti preko Jamnika povedli vendar so domači kmalu rezultat izenačili. Domači so s tem prevzeli pobudo na terenu. Gostje niso imeli odgovorov na agresivno igro domačih, ki so do konca polčasa dosegli še dva zadetka za vodstvo 19:5.

Ljubljančani so v drugem polčasu zaigrali na vse ali nič in hitro zmanjšali zaostanek. Igra v obrambi je bila precej boljša, v napadu pa s pametno širili igro, ker je domače precej utrudilo. V 70.minuti so Ljubljančani preko Puša uspeli prvič povesti (31:26) in pričela se je prava borba. Gostje so sicer imeli večino posesti žoge, vendar se zaradi močne burje niso mogli otresti pristiska z brcanjem žoge na polovico domačih. Gostje so le prišli do posesti žoge in bili nekajkrat zaustavljeni prav na črti zadetka. V zadnjem napadu jim je uspelo doseči izenačujoči zadetek in tekma se je končala z rezultatom 31:31. 

"Glede na probleme s sestavo ekipe smo vedeli, da nas čaka težka tekma. Vse pohvala fantom, ki so v drugem polčasu kljub utrujenosti pustili srce na igrišču in se vrnili v igro in le malo je manjkalo, da bi prišli do presenetljive zmage." je po tekmi povedal Nace Kirn, ki je ob odsotnosti Puconje tokrat prevzel vlogo glavnega trenerja.

Zaradi odsotnosti nekaterih nosilcev igre gre pohvaliti predvsem mlade igralce, ki so se brezkompromisno kosali s fizično močnim skramom domačih. Kapun, Fogec in Puš iz tekme v tekmo igrajo bolje, medtem ko Penko in Kadunc kažeta konstantno dobre predstave.

Po 7.krogu razširjenega prvenstva tako RK Ljubljana še vedno zaseda prvo mesto na lestvici in ji do konca sezone čakate še tekmi z RK Zagrebom in RK Nado.

Mladinska ekipa U16 se je v soboto na trening tekmi pomerila z vrstniki iz RAK Olimpije, v kateri so bili boljši domačini (37:29). Prikazan je bil precejšen napredek v igri, predvsem pa so važne novo pridobljene izkušnje.