RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Ljubljana-HARK Mladost 26-33 (7-21)

Novice

PH: RK Ljubljana-HARK Mladost 26-33 (7-21)

12.11.2018
PH: RK Ljubljana-HARK Mladost 26-33 (7-21)

Na Ovalu smo v soboto ponovno spremljali razburljivo tekmo v kateri je ekipa HARK Mladosti na koncu zasluženo premagala Ljubljančane z rezultatom 33:26 (21:7).

Že v prvem polčasu tekme je bilo videti, da bodo domači tokrat zelo težko prišli do nove zmage. Gostje iz Zagreba so predstavili kot zelo čvrsta in uigrana ekipa, katero vodi v soboto odlični Nik Jurišić, ki je skozi celotno tekmo povzročal preglavice domačim. Že v 3. minuti so gostje po napaki obrambe domačih prišli do vodstva 7:0. Ljubljnačani so igrali v krču in brez energije, kar je najbrž posledica viroze, s katero se je pretekli teden borilo kar nekaj igralcev. Domači so sicer kmalu izenačili in pokazali nekaj dobrih akcij, vendar je bilo v zaključku vse preveč napak, katere so gostje izkoristili in do konca polčasa dosegli še dva zadetka za vodstvo 7:21.

Po nekaj ostrih besedah trenerjev in menjavah so domači drugi polčas začeli bolje. Penko je z zadetkom hitro znižal rezultat in igralo se je precej bolj napadalno. Radelj-Šemrov je izkoristil nepazljivost gostujoče obrambe in znižal rezultat na vsega 2 točki. Ko je že kazalo na popolen preobrat so gostje ponovno izkoristili predvsem nedisciplino domačih in dosegli še dva zadetka. Domači so nato le strnili svoje vrste in v 75.minuti preko Železnika znižali rezultat na 26:33. V zadnjih minutah so poizkušali priti do izenačenja vendar je izvrstni Jurišić domačine z nogo pošiljal nazaj na svojo polovico, tako da se je tekma končala z zasluženo zmago gostov.

"Gostje so danes zasluženo zmagali. Po težki tekmi prejšni teden glave niso bile na pravem mestu. Za večino je bila to že osma tekma v tej sezoni in pozna se že utrujenost v ekipi. V tem tednu se moramo regenerirati in se pripraviti na težko gostovanje v Sinju." je po tekmi povedal trener domačih Rober Puconja.   

Pred tekmo so se pomerili ekipi U10 in U12 obeh klubov. Rezultat ni bil v prvem planu, so pa mlade želvice prikazale všečno igro in borben ekini duh. Bravo za vse!

Foto: Boris Gorički

Rugby 2018,RK Ljubljana vs HARK Mladost