RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Ljubljana-RK Nada Split 16-15 (10-15)

Novice

PH: RK Ljubljana-RK Nada Split 16-15 (10-15)

05.11.2018
PH: RK Ljubljana-RK Nada Split 16-15 (10-15)

V velikem derbiju med RK Ljubljano in RK Nado iz Splita  so slavili ljubljančani z rezultatom 16:15 (10:15). Kot že zadnjih nekaj tekem med tema dvema tekmecema smo tudi tokrat na Ovau videli pravi triller. 

Gostje so začeli silovito in po nekaj napakah domačih so kmalu povedli 10:0. Nato so domači nekoliko strnili svoje vrste in prevzeli pobudo. Zaradi razmočenega in blatnega igrišča je bilo veliko napak na obeh straneh, kljub temu pa sta obe ekipi igrali zelo borbeno, predvsem v obrambi. Burnik je v 20.minuti iz kazenskega strela znižal zaostanek. Trdna obramba gostov je uspešno odbijala vse poizkuse ljubljančanov vse do 36.minute, ko je zadetek za domače dosegel Oruć, katerega je Burnik uspešno potrdil za izenačenje 10:10. Zadnje minute so ponovno pripadle gostom, ki so prav v zadnji minuti izigrali obrambo domačih in preko Vlajčevića dosegli zadetek za vodstvo 10:15.

V drugem polčasu so bile razmere za igro še težje. Obrambe obeh moštev so delovale zelo zanesljivo. Burnik je v 48.minuti iz kazensega strela znižal na 13:15. Igra se je odvijala pretežno na sredini igrišča. Obe moštvi sta imela kar precej težav z nedisciplino tako, da sta Burnik in Rosso imela kar nekaj priložnosti za spremembo rezultata iz kazenskih strelov. Pri tem je bil uspešnejši Burnik, ki je v 65.minuti povedel ljubljančane v vodstvo 16:15. Splitčani so v pričeli z napadi in imeli dve priložnosti iz kazenskega strela vendar je bil Rosso nenatančen. V 75.minuti še ena kazen za goste, vendar so se tokrat odločili, da igro nadaljujejo iz avta, kar pa se jim ni obrestovalo. Zadnje minute so domači uspešno držali posest žoge na polovici gostov in tako prišli do zmage nad večnim tekmecem.

Čestitke obema ekipama, ki sta kljub težkim razmeram navdušila zbrane gledalce na tribuni.  

"Težka tekma v kateri sta bili obe ekipi zelo enakovredni. Na koncu smo imeli nekaj sreče in uspeli premagati zelo dobro ekipo iz Splita. Čestitam igralcem predvsem za borbenost, sama igra pa je bila na trenutke preveč raztrgana in čaka nas še kar nekaj dela na treningih." je po tekmi povedal trener Rober Puconja.

Foto: Boris Gorički

Rugby 2018, RK Ljubljana vs NADA Split