RK Ljubljana > Člani > Novice > Napovednik: RK Ljubljana-RK Nada Split

Novice

Napovednik: RK Ljubljana-RK Nada Split

02.11.2018
Napovednik: RK Ljubljana-RK Nada Split

V soboto bo na Ovalu veliki derbi razširjenega prvenstva hrvaške, kjer se bosta srečala stara znanca RK Ljubljana in RK Nada iz Splita.

Tekma prihaja morda ob nepravem času za obe ekipi, saj je večina igralcev zastopala reprezentaci obeh držav in ni bilo veliko časa za pripravo na tekmo. Reprezentanče tekme so terjale svoj davek tudi pri ljubljančanih saj zaradi poškodb ne bo v ekipi Domna Dobnikarja in kapetana Radelj-Šemrova, nastop Sajevica in Kavčiča pa je še pod vprašajem.

Zaradi praznikov, slabega vremena in razmočenega igrišča priprave na tekmo niso bile idelane: "Ta teden smo imeli kar precej težav s pripravo ekipe. Dolgo in naporno gostovanje v Bolgariji je pustilo kar nekaj posledic na ekipi. Zaradi zelo slabih vremenskih razmer smo opravili le en trening, kjer smo se predvsem navajali na razmočeno igrišče in mokro žogo." je povedeal trener Robert Puconja.

Splitčani letos še ne poznajo poraza in v Ljubljano prihajajo po novo zmago, ki bi jih popeljala na prvo mesto lestvice. Mlada ekipa Nade pod vodstvom trenerjev Rešetarja in Borozana je vselej uigrana in fizično dobro pripravljena.

Obeta se zanimiv dvoboj dveh najboljših ekip prvenstva, zato ne zamudite tekme, ki bo ob 14.00 uri na Ovalu.

Že dopoldne bo v akciji na igrišču v Štepanjskem naselju mladinska ekipa U16, ki se bo pomerila z vrstniki iz Splitske Nade in RAK Olimpije. Turnir se prične ob 10.30 uri.