RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Zagreb-RK Ljubljana 11-25 (11-8)

Novice

PH: RK Zagreb-RK Ljubljana 11-25 (11-8)

01.10.2018
PH: RK Zagreb-RK Ljubljana 11-25 (11-8)

RK Ljubljana je v soboto gostovala pri RK Zagrebu in zmagala z rezultatom 25:11 (8:11).

Tekmo so precej bolje začeli visoko motivirani domačini, ki so narekovali oster tempo igre in z agresivno obrambo onemogočali goste, da bi lahko razvili svojo igro. Po dveh kazenski strelih so domači kmalu prišli do vodstva 6:0, v nadeljevanju pa so po presterženi žogi dosegli še zadetek za visokih 11:0. Ljubljančani so še naprej igrali v krču, vendar uspeli preko Burnika in nato Kadunca znižati rezultat 11:8, kar je bil tudi rezultat polčasa.

V drugem polčasu so ljubljančani le zaigrali nekoliko bolje in imeli žogo več v posesti. Kljub temu je obramba domačih s skrajnimi napori uspešno ustavljala napade gostov. Šele v 65.minuti je po hitri akciji linije zadetek dosegel Jamink in ljubljančani so prvič prešli v vodstvo. Pristisk ni popuščal in v zadnjih minutah tekme sta zadetka dosegla ponovno Jamnik in Penko, kar zadostovalo za zmago z bonus točko z rezultatom 25:11.

Kljub težavami s poškodbami in odsotnostjo nekaterih igralcev je bil pristop do tekme pod zahtevanim nivojem. To so izkoristili mladi zagrebčani, ki so v prvem polčasu povsem nadigrali goste in si zaslužijo čestitke za predstavo.

Naslednji teden sledi premor, že 13.10. pa bo na vrsti lokalni derbi med RAK Olimpijo in RK Ljubljano.

Foto: Berislav Rožman