RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Ljubljana-RK Sinj 18-12 (15-0)

Novice

PH: RK Ljubljana-RK Sinj 18-12 (15-0)

24.09.2018
PH: RK Ljubljana-RK Sinj 18-12 (15-0)

V drugem kolu razširjenega prvenstva hrvaške je RK Ljubljana premagala Sinj z rezultatom 18:12 (15:0). Domači so dobro začeli tekmo. S hitro igro so širili žogo po igrišču in izkoriščali prazen prostor. Prvi zadetek je dosegel Sajevic, kmalu zatem pa še Troppan ob uspešni potrditvi Penkota in rezultat je bil po prvih 20 minutah 12:0. Sledili sta dve poškodbi igralcev prve linije Sinja, kar je pomenilo da skrami niso bili več aktivni, kar so precej bolje izkoristili gostje, ki so pred tem v zaprtih skramih imeli kar nekaj težav. Igra Ljubljane je bila vse bolj raztrgana in s samostojnimi akcijam in taktičnimi napakami do konca polčasa niso več resneje ogrozili gostov. Pred koncem polčasa je Penko iz kazni povišal rezultat na 15:0.

V drugem polčasu so domači začeli bolje. Po nekaj hitrih fazah je sta Miljuš in kasneje Volavšek prišla do lepe priložnosti za dosego zadetka, vendar je obramba gostov s skrajnimi močmi preprečila zadetek. Sledilo je pol ure zelo neorganizirne igre v kateri so se bolje znašli gostje, ki so pred koncem izkoristili napake v zadnji liniji domačih in dosegli dva zadetka. Penko je pred koncem tekme iz kazni postavil končni rezultat 18:!2 za RK Ljubljano.

Po dobrem uvodu v sezono proti HARK Mladosti je bila sobotna predstava vsekakor pod pričakovanji trenerja Puconje: "Razen samega začetka tekme v nadeljevanju nismo prikazali kaj dosti. Ko se ne držimo našega sistema igre je preveč samostojnih akcij in posledično napak. Manjka nam še nekaj uigranosti, kar bomo skušali odpraviti do naslednje tekme."

Naslednjo soboto Želve gostujejo v Zagrebu.

Slike iz tekme:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2166225326784398&type=1&l=03b5f0a557