RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: HARK Mladost-RK Ljubljana 28-36 (14-15)

Novice

PH: HARK Mladost-RK Ljubljana 28-36 (14-15)

17.09.2018
PH: HARK Mladost-RK Ljubljana 28-36 (14-15)

V soboto se je ekipa RK Ljubljane v Zagrebu pomerila z večnim tekmecem in prijateljskim klubom HARK Mladostjo.

Želve so tokrat tekmo pričele z močnim pritiskom nad domačini, a se je tem uspelo ubraniti z dobro taktično brco Jurišića, ki je nekaj minut kasneje Mladost ponesel v vodstvo. Ljubljana se je po napaki v obrambi zbrala ter nadaljevala s pritiskom v napadu, na katerega mladost ni imela odgovora. Za Ljubljano je po nepazljivosti obrambe ob raku zadel kapetan Radelj Šemrov, Kavčiču zaradi oddaljenosti od brank žal ni uspelo pretvoriti, je pa tekom tekme z izvrstnimi pretvorbami in kaznijo dosegel 11 pik.

Sledila je napeta in zanimiva rugby tekma, ki jo je spremljalo navijanje iz tribun. Ljubljana je večino napadov Mladosti ubranila, a je domačinom vseeno uspelo priti do končnih 28 pik. Ljubljana je na popolnoma vse pike odgovorila odločno, odigrala enotno in hitro igro s tem pa omogočila, da so zadetke dosegli še Pilko, Jaklič in pa Puš, ki je tokrat nastopil v vlogi linijskega igralca. Pilko je sicer zadel še drugič, a pri tem podrl blazine na brankah, tako da je sledila sodniška prekinitev zaradi varnosti, po prekinitvi pa kazen za Ljubljano. Oruč je z hitrim izvajanjem prodrl čez obrambo ter dosegel polaganje, a je igro pred tem prekinil sodnik. Po daljši prekinitvi in pogovoru sodnika z kapetani se je igra nadaljevala z kaznijo Ljubljane 10 metrov pred poljem zadetka. Izgledalo je, da bodo ljubljančani brcali na branke, a je Radelj Šemrov z hitrim izvajanjem presenetil obrambo, ki se je osredotočila na Miljuša in Javornika, ter dosegel ponoven zadetek. S pretvorbo Kavčiča je bila Ljubljana neujemljiva do konca tekme.

Končni rezultat 28:36 za Ljubljano.

Za Ljubljano je tokrat debitiral Žan Fogec, ki se je dobro ujel z ekipo: "V čast mi je, da sem dobil priložnost zaigrati za člansko ekipo. Na trenutke je bilo težko, a so nas mlajše člane ostali podprli in nenehno vzpodbujali, kar nam je dvignilo samozavest in pozitivno vplivalo na igro."

Postava: Rezar, Sambol, I. Okič, D. Dobnikar, Miljuš, Fogec, Šercer, Radelj Šemrov (10) c., Kavčič 11, Puš (5), Volavšek, Penko, Jamnik, Kadunc; Pilko (5), Javornik, Gantar, Kapun, Jaklič (5).