RK Ljubljana > Člani > Novice > DP: RK Ljubljana-RAK Olimpija 26-6 (21-3)

Novice

DP: RK Ljubljana-RAK Olimpija 26-6 (21-3)

21.05.2018
DP: RK Ljubljana-RAK Olimpija 26-6 (21-3)

V tekmi državnega prvenstva je RK Ljubljana premagala mestnega tekmeca RAK Olimpijo z rezultatom 26:6 (21:3) in tako zasluženo osvojila naslov državnega prvaka za sezono 2017/18.

Že na ogrevanju ekip je pričelo močneje deževati, kar je dodobra razmočilo igrišče. Težke razmere že po pravilu bolj ustrezajo gostom iz Štepanjskega naselja. Po začetnem otipavanju so pobudo na igrišču imeli gostje. Domači so v prvi polovici prvega polčasa naredili kar 9 kazni in se praktično ves čas branili. Eno izmed kazni je izkoristil Subašić za vodstvo gostov 3:0. V drugem delu polčasa so domači končno strnili svoje vrste in z nekaj prodori uspeli priti do zadetka preko Železnika, nekaj minut kasneje pa še preko Šercerja. Vidno utrujeni gostje so se pomaknili v obrambo, Želve pa so pred koncem polčasa dosegle še en zadetek. Po prodoru Oruča in Sajevica je zadetek dosegel Kavčič, katerega je tudi potrdil za rezultat polčasa 21:6.

V drugem polčasu so bile razmere na igrišču še težje in gledali smo precej raztrgano igro na obeh straneh. Z menjavami sta trenerja nekoliko dvignila temo igre, vendar je bilo precej tehničnih napak na obeh straneh. Gostje so poizkušali z napadi vendar je bila obramba domačih skozi celotno tekmo čvrsta in organizirana, tako da gostje razen prodora Subašića niso prišli so zglede priložnosti za zadetek. Eno izmed kazni domačih je ponovno izkoristil razigrani Subašić, kmalu za tem pa je Sajevic dosegel še četrti zadetek za domače in tako postavil končni rezultat tekme 26:6, kar je pomenilo, da so Ljubljančani stari-novi državni prvaki za sezono 2017/18.

Rugby 2018, RK Ljubljana vs RAK Olimpija