RK Ljubljana > Člani > Novice > DP: RK Ljubljana-RAK Olimpija

Novice

DP: RK Ljubljana-RAK Olimpija

18.05.2018
DP: RK Ljubljana-RAK Olimpija

V soboto, 19.5.2018 ob 14.00 uri na Ovalu bo na sporedu derbi državnega prvenstva med RK Ljubljano in RAK Olimpijo. V jesenskem delu prvenstva je bila boljša RK Ljubljana z rezultatom 32:13. Želve vstopajo tekmo kot favorit, vendar tekme proti Zmajem iz Štepanjskega naselja nikoli niso lahke in obeta se zanimiv dvoboj.

RAK Olimpija nastopa v avstrjskem prvenstvu in trenutno zaseda 3. mesto. Zaradi dveh minimalnih porazov so žal izpadli iz igre za osvojitev naslova prvaka, so pa dokazali da so lahko enakopraven tekmec najboljšim avtrijskim ekipam. 

Želve so s tekmo v Sinju proti selekciji Dalmacije zaključili s tekmami v Regionalni ligi. Žal se v Sinju ni izšlo za kaj več kot minimalen poraz, tako da bodo sezono (odvisno od zadnjih dveh tekem prihajajoči vikend) končali na 2. ali 3. mestu.

Pred tekmo z Olimpijo razen Tadeja Puša večjih težav s poškodbami v ekipi ni, tako da je bila na treningih kar močna konkurenca za uvrstitev v ekipo, katero bo trener Puconja imenoval v soboto pred tekmo: "Po porazu v Sinju so glave malce "prazne" in skozi treninge smo ekipo skušali dvigniti in pripraviti na obračun z Olimpijo. Veseli me, da lahko treniramo v polnem številu. Na trenutke igramo zelo dobro in povezano, vendar je v igri še vedno preveč napačnih odločitev, katere bomo v soboto skušali minimizirati".

V predtekmi se bosta pomerili tudi mladinski selekciji U14 in U16 v različici rugby 7s. Vabljeni na Oval!