RK Ljubljana > Člani > Novice > RRC: RT Dalmacija-RK Ljubljana 29-25 (17-11)

Novice

RRC: RT Dalmacija-RK Ljubljana 29-25 (17-11)

14.05.2018
RRC: RT Dalmacija-RK Ljubljana 29-25 (17-11)

RK Ljubljana je odigrala svojo zadnjo temo v tekmovanju regionalne lige. Proti selekciji Dalmacije (ekipa sestavljena iz moštev Sinja in Makarske) so izgubili z rezultatom 29:25 (17:11).

Prvi šok so igralci doživeli na ogrevanju, ko je na center igrišča udarila strela in igralci obeh ekip so popadali po tleh. Vidno pretreseni igralci so hitro stekli v garderobe, kjer so počakali, da se je nevihta umaknila.

Tekmo sta obe ekipi pričeli previdno in vsaka od ekip je izkoristila po en kazenski strel. Do prvega zateka so prišli domači, ko so po prodoru krilnega igralca dosegli zadetek za vodstvo 10:3. Gostje so hitro odgovorili in preko Okiča znižali rezultat na 8:10. Ko so že vsi pričakovali konec polčasa so gostje izkoristili nepazljivost ljubljnačanov, izvedli hitro kazen in prišli dosegli nov zadetek. Tik pred koncem polčasa je Kavčič iz kazenskega strela zmanjšal prednost domačih na 17:11.

V drugem polčasu bolje začnejo domači, ki iz kontra napada pridejo do povečanja vodstva. V tem trenutku ljubljnčani igrajo z igralcem naj zaradi rumenega kartona Miljuša. Volavšek goste z zadetkom hitro vrne v igro, vendar domači z dobrim brcanjem uspejo priti do svoje žoge in dosežejo nov zadetek. RK Ljubljana nato prevzame pobudo in z širjenjem igre prihajajo do priložnosti. V 70.minuti Sajevic doseže zadetek, katerega Kavčič potrdi za znižanje rezultata 29:25. Ljubljančani nadaljujejo z napadi. Preko prodorov Miljuša in Oruča se približaju prostoru zadetka domačih, kjer do žoge pride hitri Jamnik, katerega s skranjimi močmi domači ustavijo in sodnik zapiska konec tekme. 

Z zmago so si domači ohranili možnosti za osvojitev prvaga lige, ljubljančani pa bodo kot kaže sezono končali na tretjem mestu.

Naslednji vikend se sezona nadaljuje s tekmo držvanga prvenstva.