RK Ljubljana > Člani > Novice > RRC: RK Ljubljana-RK Nada Split 11-10 (8-0)

Novice

RRC: RK Ljubljana-RK Nada Split 11-10 (8-0)

01.04.2018
RRC: RK Ljubljana-RK Nada Split 11-10 (8-0)

V drugem kolu regionalne rugby lige je Rugby klub Ljubljana premagala aktualnega prvaka RK Nado iz Splita z rezultatom 11:10 (8:0).

V izredno izenačeni tekmi po razmočenem in blatem terenu so v prvem polčasu bolje igrali domači. Čvrst skram, dober in hiter prenos žoge je goste stisnil na svojo polovico. Po uvodnem pritisku je zadetek dosegel Oruč. Premoč domačih se je nadeljevala in v novi priložnosti za zadetek se je znašel Oruč, katerega so zaustavili tik pred črto zadetka. Akcija se je končala s kaznijo, katero je Burnik uspešno pretvoril za vodstvo 8:0. Razmere so postajale vse bolj težke, saj je že tako blatno igrišče dodatno namočil močan dež in do konca polčasa je rezultat ostal nespremenjen.
 
V drugem polčasu so gostje iz Splita strnili svoje vrste in od začetka prevladovali na igrišču. Z nekaj lepimi prodori so resno zapretili domačim, ki pa so z dobro obrambo preprečili zadetek gostov. Priložnost za znižanje rezultata je v 48.minuti imel Rosso, vendar je bil neuspešen. Napako je popravil nekaj minut kasneje, ko je iz podobnega položaja zadel in znižal rezultat na 8:3. Gostje so še naprej imeli večjo posest žoge vendar je obramba domačih bila čvrsta. V 65. minuti pa napaka v napadalni akciji domačih. Do žoge je prišel Burazin, ki je žogo podal do hitrega Plazibata, ki je dosegel zadetek za vodstvo gostov 8:10. Zadnje minute so domači vse sile usmerile v napad. Težak teren je onemogočal hitro igro in videli smo kar nekaj napak na obeh straneh. V zadnjih minutah tekme je bilo kar nekaj nerazumljivih sodniških odločitev na obeh straneh, kar je vneslo precej nervoze pri igralcih. V zadnji minuti tekme so imeli domači priložnost, da iz kazenskega udarca pridejo do zmage, Odgovornost je prevzel Kavčič, ki je kazenski strel uspešno izvedel in tako so ljubljančani prišli do pomembe zmage nad večnim rivalom RK Nado iz Splita z rezultatom 11:10  (8:0).
 
Kot vedno smo tudi tokrat videli kljub težkim razmeram odlično predstavo dveh stari rivalov in veselimo se že novih srečanj. Ekipa RK Nade je ponovno dokazala, da so kljub mladosti izredno uigrana in čvrsta ekipa, ki igra moderen in hiter ragbi.
 
Naslednji teden sledi reprezentančna tekma. Encijani v Ljubljani gostijo reprezentanco Avstrije.