RK Ljubljana > Člani > Novice > Pričetek nove sezone Regionalne lige

Novice

Pričetek nove sezone Regionalne lige

13.03.2018
Pričetek nove sezone Regionalne lige

V soboto, 17.3.2018 se pričenja nova sezona v Reginalni rugby ligi v kateri poleg Rugby kluba Ljubljane nastopajo še Selekcija Zagreba, Selekcija Dalmacije, RK Nada iz Splita in RK Čelik iz Zenice. Prav gotovo gre po kvaliteti za eno najmočnejših tekmovanj v tem delu evrope, kjer se po vzoru že nekaterih tekmovanj formirajo ekipe v regijske selekcije (Zagreb in Dalmacija).

V ekipi RK Ljubljane je pred pričetkom nove sezone kar nekaj sprememb. Vodneje ekipe je ponovno prevzel Robert Puconja, kateremu bo pomagal Nace Kirn. Ekipi se je pridružilo kar nekaj igralcev iz maldinske selekcije, ki se bodo v tej sezoni predvsem spoznali s sistemom dela v članski ekipi in skušali nabrati čim več izkušenj.

Prva tekma Ljubljančane čaka to soboto, ko gostujejo v Zagrebu pri Selekciji regije Zagreb (RK Zagreb, HARK Mladost, RK Lokomotiva), kjer jih čaka težka naloga v tekmi z izredno kvalitetnim nasprotnikom. Ljubljančani so imeli precej težav s pripravami na novo sezono, saj so bili vremeski pogoji za treninge zunaj nemogoči. Pred tekmo v Zagrebu je ekipa uspela narediti tri treninge na umetni travi, tako da bo sobotna tekma prvi test s travnato podlago. V ekipi razen nekaj mladih igralcev, ki so se priključili ekipi ni večjih sprememb. V Zagreb ne bodo potovali Oruč, Kavčič in Lazič, trener Puconja pa bo ekipo imenoval po četrkovem treningu.