RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Ljubljana-RK Nada Split 22-26 (10-12)

Novice

PH: RK Ljubljana-RK Nada Split 22-26 (10-12)

12.11.2017
 PH: RK Ljubljana-RK Nada Split 22-26 (10-12)

Sobotni derbi med dvema velikima rivaloma je bil prava poslastica za vse zbrane na Ovalu. Trd in neizprosen boj se je bil do zadnje minute tekme, zmaga pa je na koncu pripadla gostom iz Splita.

Ljubljančani so tekmo zelo slabo začeli in gostje so po nekaj minutah tekme že vodili 12:0. Hitra in organizirana igra gostov je povzročala precej težav domačim, ki so na začetku tekme delovali precej anemično. Po dveh napakah obrambe so se Ljubljančani le zbudili in igro prevzeli v svoje roke. Agresivna igra v napadu in obrambi je prisila goste v napake in eno izmed njih je izkoristil Penko, ko je lepo sledil prodoru Gobca in dosegel zadetek, katerega je Kavčič uspešno potrdil. Domači so v nadeljevanju ohranjali posest žoge in napadi so se vrstili, vendar je čvrsta in organizirana obramba Splita zaustavila večino napadov, nekaj tudi na sami črti zadetka. Pred koncem polčasa je Kavčič iz kazni znižal rezultat na 10:12, kar je bil tudi rezultat polčasa.

V nadeljevanju se je odvijal trd boj na sredini igrišča in obe ekipi sta v želji po zadetku naredili precej napak. Nepozornost v obrambi domačih je najprej izkoristil hitri Plazibat, katerega zadetek je uspešno potrdil Rosso in gostje so povedli z 19:10. Želve so hitro odgovorile in po nekaj uspešnih fazah skrama je sledil hiter prenos igre na linijo, kjer je Kadunc dosegel zadetek za zmanjšanje rezultata na 19:15 in obetala se je zelo zanimiva končnica tekme.

Ljubljančani so se trudili na vse pretege, da bi spreobrnili rezultat, vendar je neprobojna obramba Splitčanov povzročala precej težav v napadu. Igra se je preselila v prostor 22 metrov domačih, kjer je močni Perič izkoristil luknjo v obrambi in dosegel zadetek, katerega je Rosso uspešno potrdil za povišanje vodstva na 26:15 dobrih 10.minut pred koncem tekme. Domači se niso predali in z uspešnimi napadi prišli do prostora zadetka. Najprej je bil Dobnikar zaustavljen v prostoru zadetka, zatem je nekaj centimetrov zmanjkalo Kaduncu, nato pa je Pilkotu le uspelo doseči zadetek in po potrditvi Kavčiča je bil rezultat 22:26, do konca tekme pa še nekaj minut. Ko so vsi pričakovali ofenzivo domačih za nov zadetek je bilo storjenih nekaj nepotrebnih napak, kar so izkušeni gostje izkoristili in zadnjih nekaj minut držali žogo v svoji posesti in temo uspešno pripeljali do konca in zasluženo slavili zmago.

Pohvaliti gre igralce na obeh straneh za izredno predstavo, katero so gledalci nagradili z glasnim aplavzom za obe ekipi. Ljubljančani so kljub velikemu številu napak in slabemu začetku tekme prikazali zelo borbeno in dinačino predstavo, žal pa je v zaključku akcij zmanjkalo nekaj več zbranosti. Split se je ponovno predstavil kot izredno organizirana ekipa, ki v kombinaciji z nekaj izkušenimi igralci igra zelo moderen in hiter ragbi.