RK Ljubljana > Člani > Novice > DP: RAK Olimpija-RK Ljubljana 13-32 (10-5)

Novice

DP: RAK Olimpija-RK Ljubljana 13-32 (10-5)

22.10.2017
DP: RAK Olimpija-RK Ljubljana 13-32 (10-5)

V tekmi državnega prvenstva je RK Ljubljana premagala RAK Olimpijo z rezultatom 32:13 (5:10). Po bledem začetku so Ljubljnačani v drugem polčasu le strnili svoje vrste in zanesljivo premagali mestnega tekmeca.

Ljubljančani so tekmo začeli precej bledo, saj se niso držali sistema igre, v napadu je bilo preveč samostojnih akcij in veliko število napak. Obramba je sicer delovala čvrsto in organizirano. Domače je v vodstvo popeljal Subašić s strelom iz odskoka. Želve so sicer napadale vendar je bilo vse preveč padlih žog, kar je izkoristil odlični Subašić, ki je z dolgimi streli goste vračal pred njihov prostor zadetka. Po kazni gostov so domači dobro izvedli avt pred prostorom zadetka gostov in Hvalec je dosegel zadetek, katerega je potrdil Mihelič za vodstvo 10:0. Želve so ponovno napadale, na nasprotni strani pa je Subašić izkoristil vsako napako in goste vračal na njihovo polovico. Gostje so le prišli do zadetka v 33.minuti, ko je po dobro izvedenem avtu Oruć znižal rezultat na 5:10. Do konca polčasa so Ljubljančani imeli še dve priložnosti za izenačenje, vendar so obakrat izgubili žogo v kontaktu in tako se je polčas končal z 10:5 za domače.

Med polčasom je trener Fenton zahteval od ekipe naj igrajo potrpežljivo in organizirano, predvsem pa bolj koncentrirano v zaključnih fazah. 

Igralci so navodila prenesli na teren in v zgolj 15 minutah s tremi zadetki spreobrnili rezultat, predvsem pa igrali bolj povezano z hitrim širjenem žoge, kar je domačim povzročalo precej težav. Obramba je še naprej delovala zelo čvrsto in domači so težko prihajali do priložnosti, da razvijejo svojo igro. V zadnjem delu igre sta Pilko in Radelj-Šemrov poskrbela za končni rezultat tekme 32:13 in tako je zmaga zasluženo pripadla Ljubljančanom. Pohvala gre tudi ekipi Olimpije za izredno korektno in borbeno predstavo.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi Haris Oruć, ki je ob odsotnosti Sajevica prevzel kapetanstvo: "Trda tekma, v kateri smo v prvem polčasu igrali neorganizirano in igrali njihovo igro. V nadaljevanju smo se zbrali, odigrali kot ekipa in z hitrimi napadi ter trdo obrambo strli nasprotnika".

Sedaj sledi reprezentančni premor, ko bodo slovenski igralci združili svoje moči in se skušali, kar najbolje pripraviti na tekmi z Srbijo naslednjo soboto in Slovaško (4.11.) v Ljubljani.

 

Fotografije sobotne tekme državnega prvenstva med  Rugby Klub Ljubljana in Rugby Olimpija izpod objektiva Galeria piksi.work

Posted by Rugby Klub Ljubljana on Monday, 23 October 2017