RK Ljubljana > Člani > Novice > DP: RAK Olimpija-RK Ljubljana

Novice

DP: RAK Olimpija-RK Ljubljana

20.10.2017
DP: RAK Olimpija-RK Ljubljana

V soboto, 21.10.2017 ob 15.00 uri je na sporedu ljubljanski derbi, kjer se bosta v okviru državnega prvenstva pomerili ekipi RAK Olimpije in RK Ljubljane. Obe ekipi sta pretekli vikend zabeležili zmagi, tako da v derbi vstopata polni optimizma.

RAK Olimpija se je pred letošnjo sezono okrepila z dvema bosanskima reprezentatoma (Ammar Suljić in Sabahudin Subašić) in ekipa je z visokimi cilji štartala v sezono. V uvodnih tekmah so proti RC Donau bili blizu presenečenja, medtem ko so proti ekipi Stada izgubili. Pretekli vikend so na težkem gostovanju v Innsbrucku zabeležili pomembno zmago, ki bo ekipi prav gotovo dvignila samozavest.

Ljubljančani dvigujejo svojo formo iz tekme v tekmo. Po zmagi nad RK Zagreb so preteklo soboto visoko premagali HARK Mladost. Po slabšem začetku sezone igra počasi dobiva "rep in glavo" in fantje se že veselijo novih tekem. Večjih težav s poškodbami v ekipi ni, vprašljiv je le nastop kapetana Jake Sajevica.

Ekipa RK Ljubljane:
Javornik, Okič I., Pilko, Lah, Gobec, Dobnikar, Šercer, Kapun, Železnik, Oruć, Radelj-Šemrov, Kavčič, Jamnik, Puš, Volavšek, Penko, Okič G., Kadunc, Sambol, Miljuš, Troppan, Jaklič, Sajevic(?)

 

Mladinske selekcije U10, U12, U14 in U16 so že na poti v Split, kjer se bodo pomerile z vrstniki iz kluba RK Nada. Srečno mlade Želvice!