RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Ljubljana-HARK Mladost 69-8 (45-8)

Novice

PH: RK Ljubljana-HARK Mladost 69-8 (45-8)

15.10.2017
PH: RK Ljubljana-HARK Mladost 69-8 (45-8)

V 4.kolu razširjenega hrvaškega prvenstva je RK Ljubljana visoko premagala HARK Mladost z rezultatom 69:8 (45:8).

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so že v 5.minuti povedli z zadetkom Šakiča in povedli z 5:0. Domače prejeti zadetek ni zmedel in kmalu so preko Pilkota ter potrditve Kavčiča prešli v vodstvo 7:5. Gostje sicer kmalu vračajo udarec z uspešno izvedeno kaznijo Peršiča, nato pa Ljubljančani prevzamejo pobudo in do konca polčasa smo videli zelo hitro in atraktivno igro, katero so kronali z še šestimi zadetki. 

V drugem polčasu se razmerje moči ni spremenilo. Gostje so sicer igrali bolj kompaktno, vendar v napadu niso uspeli resneje zapretiti domačim. Visoko vodstvo je omogočilo trenerju Fentonu, da je kmalu opravil menjave, ki so še nekoliko dvignile tempo igre in z zadetki Oruča(2x), Volavška in Miljuša ter potrditvami Penkota postavili konči rezultat 69:8.

Gostje iz Zagreba so kljub manjku nekaterih igralcev pokazali čvrsto in borbeno predstavo, kar pa tokrat ni bilo dovolj za razigrane Želve, ki so v zadnjih dveh tekmah dosegle kar 139 točk in prejeli le en zadetek. Forma se stopnjuje zahvaljujoč kakovostnim treningom ter zavzetosti igralcev. Posebej velja pohvaliti igralce tretje linije (Šercer, Železnik in Oruč) ter mlade igralce (Penko, Jaklič, Kadunc, Puš), ki iz tekme v tekmo kažejo boljše predstave.

Naslednji teden je na sporedu slovenski derbi med RAK Olimpijo in RK Ljubljano, nato pa sledi reprezentančni premor.

V preostali tekmi hrvaškega prvenstva je v dalmatinskem derbiju RK Nada iz Splita premagala RK Sinj (25:19) in tako ponovno prevzela vodstvo na lestvici. Prvenstvo je izredno zanimivo, saj so poleg RK Zagreba vse ekipe še vedno v boju za osvojitev naslova prvaka.

Lestvica lige

Posted by Berislav Rožman on Sunday, 15 October 2017