RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Ljubljana-RK Zagreb 70-0 (22-0)

Novice

PH: RK Ljubljana-RK Zagreb 70-0 (22-0)

30.09.2017
PH: RK Ljubljana-RK Zagreb 70-0 (22-0)

RK Ljubljana je v tekmi razširjenega hrvaškega prvenstva na domačem igrišču visoko premagala RK Zagreb z rezultatom 70:0 (22:0) in tako zabeležile prve točke v letošnjem prvenstvu.

Po dveh uvodnih porazih je bilo med domačimi igralci čutiti kar nekaj slabe volje in razočaranja, kar pa je bila dodatna motivacija pred prvo domačo tekmo. Tokrat je imel Trener Fenton na voljo polno rezervno klop, v ekipi pa je bilo tudi nekaj povratnikov, ki na prejšnjih tekmah niso igrali.

Že na začetku tekme se je videlo, da bodo domači tekmo resno vzeli in že po nekaj minutah povedli preko Pilokota. Tekma se je igrala v visokem tempu in hitre akcije so si sledile na obeh straneh. Gostje so dvakrat zapretili iz protinapadov in se preselili na polovico domačih, vendar so Želve z agresivno obrambo dvakrat preprečili zadetek gostov, ki bi jih vrnil v igro. Dobra obramba je domače nekoliko dvignila in z hitrimi napadi dosegli še tri zadetke preko Okiča G., Javornika in mladega Kadunca, ki je odigral odlično tekmo. Kljub visokemu vodstvu trener Fenton med odmorom ni bil zadovoljen, predvsem zaradi slabe podpore in igre v kontaktih.

Kritika trenerja je očitno spodbudila domače in drugi polčas smo videli atraktiven rugby z hitrimi akcijami, trdo obrambo in nekaj izvrstnimi prodori posameznikov. Gostje, ki so v Ljubljano prispeli le z 16 igralci so imeli težavo slediti igri domačih, ki so z nekaj menjavami še nekoliko dvignili tempo igre in na koncu slavili z visokih 70:0 (22:0).

Sobotna tekma je ekipi Ljubljane dala nov zagon za delo naprej. Slab uvod v sezono je že pozabljen in ekipa se že veseli novi tekem. Z zmago je bil zadovoljen tudi eden boljših posameznikov na tekmi, Črt Železnik: "Res smo si želeli te zmage, da dokažemo sebi in vsem kritikom, da nismo pozabili igrati ragbija. Pretekli teden smo kvalitetno trenirali, kar se je odrazilo tudi danes na igrišču."

V preostali tekmi III.kola je RK Sinj v gosteh presenetil HARK Mladost z rezultatom 20:12.