RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Sinj-RK Ljubljana 25-10 (17-0)

Novice

PH: RK Sinj-RK Ljubljana 25-10 (17-0)

24.09.2017
PH: RK Sinj-RK Ljubljana 25-10 (17-0)

RK Ljubljana je v drugi tekmi sezone doživela še en poraz, tokrat proti ekipi RK Sinj z rezultatom 25:10 (17:0).  Da bo tekma za Ljubljančane vse prej kot lahka se je vedelo že pred odhodom, saj je zaradi službenih obveznosti in bolezni ekipa na pot odpotovala le z 17 igralci.  Tekmo so Želve sicer bolje začele in imele pobudo na igrišču, vendar je v fazi obrambe bilo preveč napak in iz hitro izvajanih kazni so domači povedli 17:0. V drugem polčasu so gostje zaigrali malce bolj zbrano in preko Oruča in Sajevica znižali rezultat na 17:10. V zaključku tekme je ekipa napadala, da rezultat vsaj izenači, vendar so nato prav v zadnji minuti iz kontra napada prejeli še en zadetek za končno zmago RK Sinja z 25:10. 

Tekma je bila precej fizična, z veliko trdih obaranj in duelov. igralcem ne gre očitati pomanjkanja borbenosti, saj so kljub neizkušenosti in kratki klopi dobro parirali nasprotniku.

Dejstvo je, da ekipa brez nekaterih nosilcev igre težko igra učinkovito, kljub borbenosti ostalih članov ekipe. Pred novo tekmo, ko v goste prihaja RK Zagreb je teden dni časa, da Ljubljančani strnejo svoje vrste in s povratkom nekaterih standarnih članov ekipe na novo zaštartajo v sezono.

Foto: Bubinho Photography (FB)