RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Nada Split-RK Ljubljana 20-5 (17-5)

Novice

PH: RK Nada Split-RK Ljubljana 20-5 (17-5)

18.09.2017
PH: RK Nada Split-RK Ljubljana 20-5 (17-5)

 soboto se je tudi uradno pričela nova sezona 2107/18 in sicer z regionalnim derbijem med RK Nado iz Splita in RK Ljubljano v kateri so domačini zasluženo slavili z rezultatom 20:5 (17:5).

Tekmo so bolje začeli domači in kmalu preko Rudiča povedli 5:0. Ljubljančani se vračajo u igro in preko Oruča izenačijo na 5:5. V nadaljevanju so gostje izkoristili neizkušenost v obrambi gostov in najprej preko Plazibata povedli 12:5. V zadnji akciji prvega polčasa je Plazibat ponovno izkoristil prazen prostor v obrambi in povečal vodstvo na 17:5, kar je bil tudi rezultat polčasa.

V drugem polčasu so ljubljančani zaigrali precej bolje. V obrambi so igrali zelo čvrsto in organizirano. Gostje so uspeli preko Lerotiča povečati vodstvo iz kazenskega udarca na 20:5. Nadi ljubljančanov so se stopnjevali in nekajkrat so se znašli na črti zadetka, vendar so se domači kar nekajkrat dobro obranili. Po veliki borbi zadetka v drugem polčasu nismo videli in tekma se je končala z rezultatom 20:5.

Ponovno smo bili priča zelo dobri, trdi in korektni igri obeh ekip in že veselimo se lahko naslednjim dvobojem. Ljubljančani so predvsem v drugem polčasu prikazali zelo dobro igro, vendar je za kaj več zmanjkalo nekaj izkušenj. Predvsem je potreba pohvaliti in čestitati debitantom na prvi članski uradni tekmi (Penko, Kapun, Kadunc, Pevec), ki so prvič zaigrali na "Starem placu" in si nabrali nekaj dragocenih izkušenj.

Foto: Flicker Nada Split

RK Nada – RK Ljubljana  20 : 5   (17:5)