RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Zagreb-RK Ljubljana 5-64 (0-43)

Novice

PH: RK Zagreb-RK Ljubljana 5-64 (0-43)

04.06.2017
PH: RK Zagreb-RK Ljubljana 5-64 (0-43)

V zadnji tekmi sezone so ljubljančani v Zagrebu premagali RK Zagreb z rezultatom 5:64 (0:43) in tako osvojili končno drugo mesto v razširjenem hrvaškem prvenstvu. V zelo vročem in soparnem popoldnevu so Želve že takoj na začetku prevzele pobudo na igrišču in po nekaj uvodnih izmenjavah žoge so gostje preko Gobca dosegli prvi zadetek. Dobra igra v obrambi je domače prisilila v napake, kar so gostje izkoristili in s hitrim prenosom žoge prihajali do svojih priložnosti. Z zadetki Dobnikarja, Oruča(2), Penota, Pilkota in Laziča ter uspešnimi potrditvami Kavčiča in Penkota se je prvi polčas končal z visokim vostvom 0:43. 

V drugem je predvsem zaradi vročine tempo tekme nekoliko padel. Menjava na obeh straneh so poskrbele za nekaj svežine in videli smo precej lepih prodorov na obeh straneh. Ljubljančani so z zadetki Kavčiča, Oruča in Dobnikara še povečali vodstvo, v zadnji minuti pa so domači zasluženo dosegli zadetek in tako se je tekma končala z  rezultatom 5:64.

Kljub nekaj odpovedanim tekem so ljubljančani prikazali dobro predstavo in sezono tako uspešno zaključili.

Že v dopoldnaskih urah sta se mladinski selekciji U10 in U12 pomerili z vrstniki iz Mladosti in bili zelo uspešni. Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Siniša Đukič: "Zelo sem zadovoljen s predstavo naših najmlajših fantov. Prikazali so velik napredek v tej sezoni in na vsakega posebaj sem zelo ponosen. Smo na pravi poti in se že veselimo naslednjih tekem."

V soboto 10.6.20117 nas čaka še zadnje dejanje te sezone in sicer državno prvenstvo v rugby 7s, kateremu bo sledil tradicionalni klubski piknik ob zaključku sezone. Vabljeni!

Foto: Berislav Rožman

Slike