RK Ljubljana > Člani > Novice > REIC 2S: Avstrija-Slovenija 13-0 (5-0)

Novice

REIC 2S: Avstrija-Slovenija 13-0 (5-0)

24.04.2017
REIC 2S: Avstrija-Slovenija 13-0 (5-0)

Slovenska rugby reprezentanca je v odločilni tekmi za napredovanje na Dunaju izgubila proti reprezentanci Avstrije z rezultatom 13:0 (5:0) in tako osvojila končno 3. mesto v skupini REIC2S.

Da bo tekma z Avstrijo vse prej kot lahka se je vedelo že pred odhodom na Dunaj, saj so ekipo pestile poškodbe, na dan odhoda pa so Encijani ostali še brez kapetana Sajevica. Kljub spremembam v ekipi (predvsem v liniji in na položaju spojke) je ekipa bila visoko motivirana in pripravljena na obračun z Avstrijo.

Že kmalu po začetku tekme nov šok za Encijane, saj je iz igre zaradi poškodbe moral eden nosilcev igre Max Skofič, katerega je sicer zelo uspešno zamenjal debitant Simon Mostar. Za nameček je pričelo še močno deževati, kar je bilo pisano na kožo skramaško orientirani ekipi Avstrije. Domači so slovence držali na svoji polovici, vendar kljub terenski premoči niso uspeli prebiti trde in organizirane obrambe. To jim je vendarle uspelo v 36.minuti za vodstvo 5:0, kar je bil tudi rezultat polčasa.

V drugem polčasu so Encijani vendarle prišli do nekoliko večje posesti žoge, vendar je bilo preveč napak pri podajah in odločitvah, da bi lahko prišli do priložnosti za zadetek. V 63.minuti je priložnost za znižanje rezultata imel Kavčič, ki je zgrešil kazenski strel, kmalu zatem pa še ena priložnost, vendar iz avta na petih metrih od prostora za zadetek Encijani niso uspeli pretvoriti v zadetek. Domači so ob koncu dosegli še en zadetek in tako zasluženo zmagali in nadaljujejo boj za prvo mesto v skupini.

Kljub porazu so Encijani igrišče zapustili dvignjenih glav, saj so kljub vsem težavam dali vse od sebe, kar pa je bilo žal premalo za zmago nad Avstrijo. Na tekmi so svoj prvi nastop za člansko reprezentanco zabeležili Simon Mostar, Tadej Puš in Luka Hvalec, katerim gre zahvala za prizadevno delo na treningih in predstavo na tekmi.

Foto: Thomas Lieser