RK Ljubljana > Člani > Novice > REIC 2S: Avstrija-Slovenija

Novice

REIC 2S: Avstrija-Slovenija

20.04.2017
REIC 2S: Avstrija-Slovenija

V petek zjutraj se bo slovenska članska izbrana vrsta odpravila na Dunaj, kjer se bo v soboto 22.4.2017 ob 17.00 uri pomerila z avstrijsko izbrano vrsto.

Ta tekma je za Encijane zelo pomembna, saj ne odloča le o napredovanju v višji tekmovalni rang tj. Conference South 1. Z morebitno zmago si naša vrsta namreč ne bi zagotovila le prvo mesto v skupini in napredovanje v REIC S1, temveč tudi kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019.

Trener Fenton ima kar nekaj težav s sestavo ekipe, saj zaradi poškodb in obveznosti ne bodo nastopili nekateri nosilci igre (Burnik, Troppan, Skofič G., Radelj-Šemrov, Vrhunec, Jovanovič), medtem ko je nastop kapetana Sajevica in Kavčič še pod vprašajem.

Avstrijci so vedno neugoden nasprotnik, sploh na domačih tleh, ko imajo spodbudo s tribun in prednost domačega terena, vendar se naša izbrana vrsta trdo pripravlja na to odločilno tekmo. Avstrijci so imeli  dober mesec dni priprav, ter imeli na razpolago kar 50 kandidatov za prvo vrsto. Ekipi se že dobro poznata, saj že nekaj let igrata v istih skupinah, dva slovenska kluba (Olimpija in Maribor) pa igrata v avstrijski razširjeni prvi ligi. Do zdaj so še edina neporažena ekipa v skupini. Vsekakor ne bodo lahek nasprotnik, česar se zaveda tudi trener Fenton, ki pričakuje trdo tekmo. Z mislimi in energijo je trenutno osredotočen le na tekmo proti severnim sosedom. Morebitnim kvalifikacijam za svetovno prvenstvo, se bo posvečal po tej tekmi.

Tekma se bo začela ob 17.00, igralo pa se bo na stadionu Wiener Sportclub-Platz. Tekmo bodo prenašali tudi na avstrijski nacionalni televiziji, in sicer na programu ORF Sport+.