RK Ljubljana > Člani > Novice > RRC: RK RAD(Beograd)-RK Ljubljana 8-38 (8-26)

Novice

RRC: RK RAD(Beograd)-RK Ljubljana 8-38 (8-26)

26.03.2017
RRC: RK RAD(Beograd)-RK Ljubljana 8-38 (8-26)

V zadnjemu kolu regionalne lige je RK Ljubljana v Beogradu premagala RK RAD z rezultatom 8:38 (8:28) in tako osvojila končno tretje mesto.

Ljubljančani so v Beograd pripotovali prej oslabljeni zato je bilo pred tekmo kar nekaj nervoze, Želve so tekmo odlično začele in že v 1.minuti so preko Okič G. povedli z 5:0. Takoj v nadeljevanju pa velik pritisk domačih, ki so v naslednjih 10 minutah popolnoma dominirali v igri, zahvaljujoč tudi ogromnemu številu kazni gostov. Z uspešno izvedeno kaznijo in zadetkom so domači povedli z 8:5. Nato so ljubljančani le zbrali svoje vrste in začeli igrati bolj organizirano, domači pa so bili vedno bolj utrujeni in intenziteta njihove igre je precej popustila. Prav zaradi dobre obrambe so gostje napravili kar nekaj napak, kar so Želve izkoristile in z zadetki Sajevica, Volavška, Gobca ter uspešnimi potrditvami Burnika na odmor odšli z prednostjo 8:28.

V drugem polčasu so gostje ponovno zaigrali malce bolj agresivno, vendar je obramba ljubljančanov delovala zelo organizirano in do zglednih priložnosti za zadetek domači niso prišli. To pa je uspelo gostom. Po lepem prodoru Jovanoviča in Pilkota je žoga prišla do Bora Jamnika, ki je dosegel svoj krstni zadetek za člansko ekipo. Nekaj kasneje je zadetek dosegel še Jovanovič, katerega je Kavčič potrdil za končnih 8:38.

Kljub za oko ne najlepši predstavi so bili igralci in trener po tekmi zelo zadovoljni, saj so na težkem gostovanju z precej oslabljeno ekipo uspeli iztržiti pozitiven rezultat. "Fantje so danes, razen prvih dvajset minut, prikazali zelo zrelo in srčno predstavo. Organizacija obrambe je bila predvsem v drugem polčasu na zelo visokem nivoju, zasluženo se iz Beograda vračamo z zmago." je po tekmi dejal trener Andrew Fenton.

Nasledni teden RK Ljubljana nadaljuje s tekmo razširjenega državnega prvenstva, ko v Ljubljani gostuje HARK Mladost.