RK Ljubljana > Člani > Novice > RRC: RK Ljubljana-RK Čelik Zenica 42-23 (14-15)

Novice

RRC: RK Ljubljana-RK Čelik Zenica 42-23 (14-15)

19.03.2017
RRC: RK Ljubljana-RK Čelik Zenica 42-23 (14-15)

V tekmi 4.kola regionalne lige je RK Ljubljana premagala RK Čelik iz Zenice z rezultatom 42:23 (14:15). Domači so pričeli silovito in v uvodnih 20 minutah stisnili goste v svojih 22 metrov. Kar nekaj priložnosti za zadetek je ostalo neizkoriščenih, predvsem zaradi napačnih odločitev. Kar ni uspelo domačim je uspelo gostom, ki so po napaki domačih iz protinapada povedli preko Hamzića za vodstvo 5:0. Domači nadaljujejo z napadi in preko Oruća in potrditvi Burnika preidejo v vodstvo 7:5. Nekaj minut za tem ponovno hitra akcija ljubljačanov in Zaletel doseže nov zadetek, katerega Burnik iz težkega položaja pretvori. Pred odmorom so gostje več pri žogi in najprej po napaki obrambe, Tufčić zniža rezultat na 14:12, Kapić pa v zadnji minuti prvega polčasa iz kazenskega strela povede goste do vodstva 14:15.

Odmor je domačim koristil in napotki trenerja Fentona so obrodili sadove že takoj na začetku polčasa, ko je zadetek dosegel Jewell, katerega je Burnik potrdil za vodstvo 21:15. Igra domačih je bila v nadaljevanju bolj tekoča in organizirana. Gostje so se sicer s kaznijo vrnili v igro (21:18), vendar sta nato Pilko in Šecer z zadetkoma (oba je uspešno potrdil Burnik) odločila zmagovalca. V zadnjih minutah tekme smo nato videli še zadetka Subašića za goste in Sajevica za domače, katerega je uspešno potrdil Kavčič za končni rezultat tekme 42:23.

Pri domačih se je videl napredek v igri, predvsem organizacija v obrambe in napada je bila precej boljša, kot pred tednom dni. Še vedno pa je preveč individualnih napak, ter nediscipline v igri, ki rezultira v velikemu številu kazni.

Igralec tekme pri domačih je bil Scott Jewell, ki je odlično opravil svojo nalogo na položaju spojke: "Težka tekma, v kateri smo bili boljši, vendar na začetku tega nismo znali potrditi z zadetkom. Dobro smo bili organizirani na terenu, vendar v ključnih trenutkih delamo nerazumljive napake in nasprotniku dopuščamo, da dosegajo lahke zadetke."

Naslednji teden bodo ljubljančani odigrali še zadnjo tekmo v regionalni ligi in sicer potujejo na težko gostovanje v Beograd, kjer se bodo pomerili z RK Rad.

Foto: Boris Gorički

Rugby 2017, RK Ljubljana vs Čelik Zenica