RK Ljubljana > Člani > Novice > V goste prihaja prvak regionalne lige RK Nada iz Splita

Novice

V goste prihaja prvak regionalne lige RK Nada iz Splita

10.03.2017
V goste prihaja prvak regionalne lige RK Nada iz Splita

V soboto 13.00 uri se pričenja nadaljevanje sezone 2016/17 in sicer v okviru razširjenega hrvaškega prvenstva v goste prihaja novopečeni prvak regionalne lige RK Nada iz Splita. 

Splitčani so pred tednom dni v finalu regionalne lige premagali RT Dalmacijo in tako zasluženo osvojili naslov prvaka regije, saj so s prikazano igro prav gotovo v samem vrhu širše regije. RK Nada je že jeseni v Splitu premagala Želve. Mlada, fizično in taktično izvrstno pripravljena ekipa pod vodstvom trenerjev Borozana in Rešetarja bo tako tudi tokrat v vlogi favorita.

Za RK Ljubljano je tekma z Splitom prišla morda malce prezgodaj, saj so zaradi slabih vremenski razmer opravili le nekaj treningov zunaj, tekma v Zagrebu pa je pokazala, da ekipi manjka uigranosti. V ekipi je kar nekaj sprememb. Ekipo je zapustil Mirt Suljič, ki bo kariero nadaljeval na Novi Zelandiji, Enej Radelj-Šemrov je na služenju vojaškega roka, zaradi poslovnih obveznosti v soboto ne bosta na voljo Scott Jewell in Goran Jelenčič, v ekipo pa se po nekaj letih premora vrača Urban Volavšek.

V preteklosti smo videli že veliko zanimivih in kvalitetnih dvobojev med RK Ljubljano in RK Nado iz Splita in prepričani smo, da bo tudi tokrat tako. Po članski tekmi se bosta pomerili tudi mladinski ekipi U16 obeh klubov.

Vabljeni na sončni Oval k spodbujanju vseh ekip.