RK Ljubljana > Člani > Novice > ENC: Slovenija-Srbija

Novice

ENC: Slovenija-Srbija

28.10.2016
ENC: Slovenija-Srbija

Encijani se podajajo v nov cikel evropskega prvenstva (Rugby Europe Chamionship – REC) z novimi in nekaterimi starimi znanci.

REC  je naslednik ENC (European Nations Cup) in prinaša precej sprememb. Najpomembnejša je trajanje enega cikla tekmovanja. Zdaj je namreč možno napredovati v višjo skupino že po enem letu, ne dveh kot je bilo v preteklosti, kar pomeni, da bi v primeru, da bi zasedli prvo mesto v skupini, lahko že v naslednjem ciklu napredovali v višjo skupino.

Tekmovanje je razdeljeno v več skupin, in sicer:

  • Championship
  • Trophy
  • Conference 1 – north
  • Conference 1 – south
  • Conference 2 – north
  • Conference 2 – south
  • Development

Slovenija je v novi strukturi tekmovanja pristala v Conference 2 – South (Avstrija, Bosna in Hercegovina, Slovenija, Srbija in Turčija).

Prvi nasprotnik Slovenije so stari znanci, prijatelji iz Srbije, proti katerim so Encijani v zadnjem ciklu vknjižili dve zmagi. Tokrat encijane čaka težja naloga, saj so Srbi na novo postavili ekipo, v kateri igra kar nekaj igralcev, ki si denar služijo v močnih francoskih in angleških ligah.

Za Encijani je težek teden dni priprav pod vodstvom trenerja Andrewa Fentona, ki bo ponovno lahko računal na večino bratov Skofič (zaradi poškodbe manjka le Archie), ekipi pa sta se pridružila dva novinca. V Ljubljano sta pripotovala avstralska Slovenca Lewie Catt in Michael Kovacic. Oba sta zelo izkušena igralca, ki sta prve korake igranja izkusila v Avstraliji na najvišji klubski ravni v državi.

Vabimo vas, da se nam pridružite in v soboto 29.10.2016 ob 13.45 na Stadionu Športni park Šiška, po domače ŽAK, podprete naše Encijane.

 

Vstopnice lahko kupite v predprodaji za 5 EUR (na dan tekme 7 EUR). Kupite jih lahko na vseh prodajnih mestih Mojekarte.si in na spletni strani www.mojekarte.si.