RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Ljubljana-RK Zagreb 22-13 (12-7)

Novice

PH: RK Ljubljana-RK Zagreb 22-13 (12-7)

16.10.2016
PH: RK Ljubljana-RK Zagreb 22-13 (12-7)

RK Ljubljana je nekoliko težje od pričakovanj premagala RK Zagreb z rezultatom 22:13 (12:7). Ljubljančani so sicer vseskozi imeli terensko premoč, vendar so bili v napadu precej neunčikoviti. Ogromno število napak pri rokovanju z žogo, veliko kazni in dobro organizirana obramba gostov so bili razlogi za precejšno neunčikovitost

Do zadetka so prvi prišli domači, ki so preko Sajevica prišli do prveg zadetka na tekmi. Gostje so takoj zatem prišli do izenačenja. Po nekaj zaporednih kaznih domačih so prišli do prostora zadetka in z brcanjem žoge preko obrambe domačih izkoristili neodločnost zadnje obrambe. Sledila je precej huda poškodba Jelenčiča, ki je nerodno pristal ob ogradi igrišča in si pri tem poškodoval rebra. Želimo mu hitro okrevanje. Igra se je nadeljevala na polovici gostov. Luknjo v obrambi Zagreba je izkoristil Oruć, Sajevic pa je potrdil zadetek za rezultat polčasa 12:7.

Tudi v drugem polčasu so domači napadali, vendar v veliki želji napravili preveč napak. Eno izmed njih so gostje kaznovali in prišli do znižanja rezultata 12:10. Domačim so nato z nekoliko bolj organizirano igro v napadu prišli do zadetkov preko Sajevica in Dobnikarja in tekmo mirno pripeljali do konca z končnim rezultatom 22:13. 

Mlada ekipa Zagreba je prikazala zelo dopadljivo predstavo, organizirana obramba in borbenost skozi celotno tekmo je prisilila domače k napakam. Klub napakam in nedisciplini v igri so Ljubljančani prikazali dobro predstavo s katero je bil zadovoljen tudi trener Andrew Fenton: "Fantje so odigrali danes zelo organizirano, preveč pa je bilo napak in nediscipline v igri, kar je najbrž posledica pristopa do tekme. Pohvala ekipi Zagreba, ki nas je prisilila, da smo morali garati skozi vseh 80 minut tekme."


Naslednjo soboto bi morali ljubljančani odigrati tekmo DP proti RK Mariboru, vendar so kot že nič kolikokrat odpovedali tekmo,

Foto:Boris Gorički
Rugby 2016, RK Ljubljana vs RK Zagreb