RK Ljubljana > Člani > Novice > Rugby sobota na Ovalu

Novice

Rugby sobota na Ovalu

14.10.2016
Rugby sobota na Ovalu

V soboto, 15.10,2016 bo na Ovalu potekal pester rugby dan. Že ob 10:30 uri se prične turnir ekip RK Zagreba, HARK Mladosti, RAK Olimpije in RK Ljubljana v mladinskih selekcijah U12, U14 in U16, ob 16:00 uri pa se bosta v tekmi hrvaškega prvenstva pomerili ekipi RK Ljubljane in RK Zagreba.

Mlade želvice so se odlično odrezale že preteklo soboto v Zagrebu, kjer so na turnirju prikazali lepe predstave in nanizali kar nekaj zmag in že komaj čakajo, da se predstavijo domači publiki. Vabimo vse k ogledu in spodbujanju vseh udeležencev turnirja.

Članska ekipa RK Ljubljane v soboto nadaljuje s tekmami v razširjenem hrvaškem prvenstvu in sicer v goste prihaja ekipa RK Zagreba. Zagrebški Levi so v zadnjih letih precej pomladili ekipo in angažirali izkušenega trenerja, ki bo poizkušal RK Zagreb vrniti med najboljše klube v regiji. V prvih dveh tekmah sezone so sicer zabeležili dva poraza, vendar so prikazali všečno igro.

Želve na drugi strani po slabšem začetku sezone počasi prihajajo v tekmovalno formo, katera jih je krasila lansko sezono. Po dveh porazih v Regionalni ligi je ekipa na tekmi proti Mladosti pokazala napredek v igri, v ekipo se je vrnilo nekaj igralcev, konkurenca na treningih je večja. Plan za sobotno tekmo je nadaljevati z organizirano igro v obrambi, v napadu pa predvsem bolje zaključevati akcije, kot na prejšnih tekmah. V ekipi tokrat ne bo poškodovanega Burnika, Pilkota, Kralja in Okič G. ter kaznovanega Javornika (rdeč karton), povratnika pa sta Scott Jewell in Enej Radelj-Šemrov.

Ekipa RK Ljubljkane:

1.Miljuš, 2.Sambol, 3.Okič I. 4.Gobec, 5.Dobnikar, 6. Šercer, 7.Železnik, 8.Oruč, 9.Radelj-Šemrov, 10.Sajevic, 11.Petelin, 12. Jovanovič, 13.Jelenčič, 14. Brezovec, 15.Troppan, 16.Mujić, 17.Lev, 18.Zaletel, 19.Suljič, 20. Kavčič, 21.Jewell, 22.Puš