RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: HARK Mladost-RK Ljubljana 10-24 (3-19)

Novice

PH: HARK Mladost-RK Ljubljana 10-24 (3-19)

09.10.2016
PH: HARK Mladost-RK Ljubljana 10-24 (3-19)

V tekmi hrvaškega prvenstva je RK Ljubljana gostovala pri HARK Mladosti in zmagala z rezultatom 24:10 (19:3). Tekma je bila zaradi hude poškodbe domačega igralca (zlom noge) predčasno prekinjena v 61.minuti. 

Po uvodnem pritisku domačih so pobudo na terenu prevzeli ljubljančani, ki so si z organizirano igro priigrali kar nekaj priložnosti. Prvo je po lepem diagonalnem strelu Burnika izkoristil Železnik in popeljal goste v vodstvo, katerega do konca srečanja niso izpustili iz rok. Kljub kar nekaj napakam v igri so do konca polčasa ljubljančani uspeli doseči še dva zadetka (Jelenčič, Sajevic), v obrambi pa uspešno zaustavljali napade domačih v zadnjih minutah prvega polčasa.

V drugem polčasu se slika na terenu ni veliko spremenila. Preko Jovanoviča so Želve povedle z 24:3, vendar so kamalu za tem domači iz lepo izvedenega avta preko Biškiča dosegli zadetek za zmanjšanje zaostanka 24:10. Kmalu zatem je prišlo do poškodbe domačega igralca in po nekaj minutnem čakanju je sodnik prekinil tekmo v 61.minuti in RK Ljubljana je zabeležila prvo zmago v razširjenem prvenstvu Hrvaške. Poškodovanemu igralcu želimo dobro okrevanje in hitro vrnitev na igrišča.

Ekipa RK Ljubljane je tokrat prikazala veliko več želje po igri, kar se je odrazilo v sami igri. Čeprav je še vedno bilo preveč napak v sami izvedbi, pa je igra imela rep in glavo, kar je manjkalo na uvodnih tekmah sezone. 

Že dopoldne je bil odigran turnir mladinskih selekcij ekip Zagreba, Mladosti, Olimpije in Ljubljane. Trener Siniša Đukič je bil zelo zadovoljen s predstvami mladih želvic. Ekipa U12 je zabeležila zmago medtem, ko je ekipa U14 zabeležila zmago in poraz. V kategoriji U16 je zelo dobro nastopila kombinirana ekipa igralcev Olimpije in Ljubljane, saj so zanesljivo premagali obe zagrebški ekipi.