RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: HARK Mladost-RK Ljubljana

Novice

PH: HARK Mladost-RK Ljubljana

07.10.2016
PH: HARK Mladost-RK Ljubljana

Po dveh težkih tekmah v Regionalni Ligi to soboto ljubljančane čaka še tretja težka tekma zapored, v Zagrebu namreč gostujejo pri pokalnem prvaku Hrvaške, HARK Mladosti. Podobno kot ljubljančani, je ekipa Mladosti pred kratkim morala po dobri predstavi priznati premoč ekipi iz Splita, s tekmo proti Ljubljani pa se bodo poskušali vrniti na zmagovalna pota. Novi trener Nik Juriščič, izkušeni hrvaški reprezentant, razpolaga z mlado vendar že precej izkušeno ekipo, ki tvori tudi okostje hrvaške reprezentance.

RK Ljubljana je po dveh porazih v tem tednu dobro trenirala in ekipa je motivirana za nadaljevanje sezone. "Zadnji dve tekmi sta nas postavili na realna tla in igralci smo sami videli, da zmage same od sebe ne morejo priti. Poraz je včasih dobra šola za ekipo in mislim, da so fantje videli, da bo potrebno na terenu pokazati več energije." je dejal kapetan Žiga Burnik.

V Zagreb ne bosta potovala poškodvana Pilko in Kralj-Podobnik, ter Oruć, ki ima reprezentančne obveznosti.

Pred tekmo se bosta pomerili tudi mladi selekciji obeh klubov.

Ekipa RK LJubljane:
Lev, Okič I., Javornik, Mujič, Šercer, Gobec, Dobnikar, Miljuš, Suljič, Železnik, Zaletel, Sambol, Jelenčič, Burnik, Sajevic, Brezovec, Okič G., Puš, Kavčič, Petelin, Troppan, Jovanovič