RK Ljubljana > Člani > Novice > RRC: RK Ljubljana-RT Dalmacija 18-43 (10-21)

Novice

RRC: RK Ljubljana-RT Dalmacija 18-43 (10-21)

02.10.2016
RRC: RK Ljubljana-RT Dalmacija 18-43 (10-21)

V drugem kolu regionalne lige RRC je RK Ljubljana doživela visok poraz proti selekciji Dalmacije. V borbeni tekmi so gostje bolje začeli in hitro prišli do zadetka. Domači so hitro stnili svoje vrste in z zadetkoma Brezovca in Suljiča v 18.minuti prišli do vodstva 10:7. Gostje so nato prevzeli pobudo na terenu in do konca polčasa z dvema zadetkoma prišli do vodstva 21:10.

Drugi polčas so ljubljančani pričeli precej bolj odločno, predvsem v napadu je bilo videti več želje po igri, kar je rezultiralo z zadetkom Pilkota in nekaj minut kasneje še z uspešno izvedeno kaznijo Burnika, ki je domače pripeljala do zaostanka 6 točk. Ljubljančani so še naprej napadali, nekajkrat bili tik pred prostorom zadetka, vendar so storili preveč napak iz katerih so gostje prišli do novih zadetkov (56. in 71.minuta). Domači so kljub visokemu zaostanku poiskušali priti do četrtega zadetka, vendar so se na koncu veselili gostje z novim zadetkom za končni rezultat 43:18.

Ekipa Dalmacije se je izkazala za izredno čvrsto in organizirano ekipo, ki je dokazala, da zmagi nad RK Nado in RK RAD nista bili naključni in opravičeno se lahko veselijo prvega mesta na lestvici lige RRC po polovici sezone.

Ponovno se je izkazalo, da imajo ljubljančani težave v igri kadar ekipa ne igra v polni zasedbi. Po lanskoletnih odličnih predstavah je težava tudi z motivacijo. Če bo ekipa hotela ostati konkurenčna z najboljšimi ekipami bo potrebno veliko več vložka na treningih in pri psihološki pripravi na tekmo.

Rugby 2016, RK Ljubljana vs RT Dalmacija