RK Ljubljana > Člani > Novice > RRC: RK Nada Split-RK Ljubljana 29-16 (15-6)

Novice

RRC: RK Nada Split-RK Ljubljana 29-16 (15-6)

25.09.2016
RRC: RK Nada Split-RK Ljubljana 29-16 (15-6)

Derbi kroga regionalne lige RRC med RK Nado in RK Ljubljano tudi tokrat ni razočaral številnih gledalcev, ki so se zbrali na stadionu "Stari plac" v Splitu. Priča smo bili dvoboju dveh čvrstih ekip, ki sta na terenu pokazali zelo dopadljivo predstavo.

V uvodnih minutah je igra potekala na sredini terena, nepazljivost domače obrambe pa je v 10.minuti izkoristil Kavčič, ki je iz kazenskega strela popeljal goste do vodstva 3:0.  Domači so nato močno pritisnili in po lepi izmenjavi žoge dosegli tudi zadetek, katerega so uspešno potrdili. Želve so se vrnile v igro preko uspešno izvedenega kazenskega strela kavčiča (7:6), vendar so gostje kmalu zatem preko Rossa povišali vodstvo na 10:6. V zadnjih minutah je bilo precej nezbranosti v ekipi Ljubljane, saj so naredili kar nekaj zaporednih kazni, kar so v zadnji minuti prvega polčasa domači izkoristili in iz avta dosegli zadetek za 15:6.

Igra se je v podobnem slogu nadaljevala tudi v drugem polčasu. Preveliko število napak in kazni so ponovno pripeljale goste do avta 5 metrov od črte zadetka, kar je po dobrem avtu izkoristil Čorič za nov zadetek. Kmalu zatem so domači še prestregli podajo ljubljančanov in rezultat je bil že visokih 29:6. Želve so takrat le začele igrati bolj zbrano in zadetek Troppana je goste vrnil v igro. Ljubljančani so še naprej poizkušali z napadi, katere pa je čvrsta domača obramba dobro zaustavljala. Nekaj minut pred koncem je gostom le uspelo doseči nov zadetek preko Oruča za končnih 29:16.

Domačini so se zasluženo veselili zmage in se tako oddolžili za lanski poraz. Ljubljančani so v boju za zmago naredili preveč napak v sami igri in disciplini, vendar so s prikazanim lahko zadovoljni, saj so odigrali tekmo na visokem nivoju proti zelo dobrem nasprotniku. 

Popravni izpit bo že naslednjo soboto, ko v Ljubljano prihaja selekcija Dalmacije, ki je premagala ekip RAD iz Beograda z rezultatom 59:19 (33:5).