RK Ljubljana > Tekme > RK Ljubljana - RK Nada Split

Tekma

Oval, Stanežiče, 11.03.2017
RK Ljubljana
21 (7)
RK Nada Split
30 (13)
Akcije
28' Grega Miljuš
28' Peter Kavčič
58' Haris Oruć
67' Jaka Sajevic
67' Peter Kavčič
79' Blaž Pilko
80' Peter Kavčič
Postava
1 Lev Lah
2 Lovro Sambol
3 Blaž Pilko
4 Domen Dobnikar
5 Jernej Šercer
6 Grega Miljuš
7 Haris Oruć
8 Damjan Jovič
9 Žiga Burnik
10 Peter Kavčič
11 Tadej Puš
12 Jaka Sajevic
13 Dragan Jovanovič
14 Urban Volavšek
15 Anže Troppan
16 Igor Okič
17 Rok Zaletel
18 Peter Gobec
19 Iztok Javornik
20 Dalibor Lazič
21 Gašper Petelin
22 Nace Kirn
23 Matevž Kuster

RK Ljubljana - RK Nada Split

Lepo sončno vreme in atraktiven nasprotnik je na Oval pripeljalo veliko število gledalcev, ki so popolnoma napolnili tribuno in lahko si bili priča zanimivi rugby tekmi, ki je potekala v borbenem, vendar izredno fer vzdušju dveh velikih rivalov.

Začetek tekme je pripadel ljubljančanom, ki so imeli več posesti žoge in bili nekajkrat blizu prostora zadetka gostov, vendar je bilo vse preveč napak v zaključkih akcij. Eno izmed kazni domačih je izkoristil Rosso za vodstvo gostov 3:0. Kmalu je sledila hitra akcija domačih po levi strani. Po nekaj izmenjavah žoge je zadetek dosegel Miljuš, katerega je Kavčič uspešno potrdil za vodstvo 7:3. Igra se je nadaljevala sredi terena. Po zgrešenem poizkusu gostov so ljubljančani hoteli hitro izvesti akcijo, vendar so gostje hitro odreagirali in dosegli zadetek za rezultat polčasa 13:7.

Drugi polčas se razmerje na igrišču ni spremenilo. Veliko je bilo napak in nepotrebnih kazni predvsem na strani domačih. Vsako najmanjšo napako so gostje spretno izkoristili in iz protinapada dosegli nov zadetek za vodstvo 18:7. Domači kmalu vračajo preko Sajevica in Kavčiča za 18:14. Domači so pričeli z napadi, da bi spreobrnili rezultat, imeli premoč v zaprtih skramih in vsi so pričakovali nov zadetek ljubljančanov, vendar ponovno nepotrebne napake in kazni, čemur je sledil še rumeni karton Oruća. Gostje so z dvema protinapadoma dosegli še dva zadetka in zmagovalec je bil odločen. Želve se niso predale do konca in na koncu tekme je zadetek dosegel Pilko, katerega je Kavčič potrdil za končni rezultat 21:30.

Andrew Fenton, trener RK Ljubljane: "Čestitke gostom za zasluženo zmago. Za nas je tekma prišla morda malce prezgodaj, saj zaradi slabih vremenskih razmer nismo uspeli trenirati, tako kot smo načrtovali. Neuigranost in predvsem nedisciplina sta nam danes odvzela možnosti, da bi premagali goste iz Splita."

Ekipa iz Splita se je ponovno izkazala kot zelo kvalitetna ekipa, ki kljub svoji mladosti igra zelo zrel ragbi. Vsako napako domačih so zelo spretno in hitro pretvorili v zadetek, kar je odlika dobrih ekip. 

Po članski tekmi sta se pomerili še mladinski ekipi U16 v kateri so gostje nadigrali domačo ekipo za katere pa je to bila dobra izkušnja, saj je večina igralcev ob prehodu iz kategorije U14 prvič odigrala tekmo v višji starostni kategoriji.

Za konec zahvala vsem gledalcem, ki so športno spodbujali obe ekipi. Že zdaj vas vabimo na Oval prihodnjo nedeljo, ko v Ljubljani gostuje ekipa Čelika iz Zenice.

Foto: Boris Gorički