RK Ljubljana > Tekme > RK Nada Split - RK Ljubljana

Tekma

Split, 24.09.2016
Regionalna liga
RK Nada Split
29 (15)
RK Ljubljana
16 (6)
Akcije
10' Peter Kavčič
19' Peter Kavčič
21' Črt Železnik
60' Anže Troppan
61' Jaka Sajevic
61' Ožbe Brezovec
65' Iztok Javornik
65' Lovro Sambol
79' Haris Oruć
Postava
1 Lev Lah
2 Iztok Javornik
3 Blaž Pilko
4 Domen Dobnikar
5 Jernej Šercer
6 Črt Železnik
7 Haris Oruć
8 Grega Miljuš
9 Žiga Burnik
10 Peter Kavčič
11 Gal Okič
12 Jaka Sajevic
13 Dragan Jovanovič
14 Mirt Suljič
15 Anže Troppan
16 Igor Okič
17 Lovro Sambol
18 Tadej Puš
19 Ožbe Brezovec

RK Nada Split - RK Ljubljana

Derbi kroga regionalne lige RRC med RK Nado in RK Ljubljano tudi tokrat ni razočaral številnih gledalcev, ki so se zbrali na stadionu "Stari plac" v Splitu. Priča smo bili dvoboju dveh čvrstih ekip, ki sta na terenu pokazali zelo dopadljivo predstavo.

V uvodnih minutah je igra potekala na sredini terena, nepazljivost domače obrambe pa je v 10.minuti izkoristil Kavčič, ki je iz kazenskega strela popeljal goste do vodstva 3:0.  Domači so nato močno pritisnili in po lepi izmenjavi žoge dosegli tudi zadetek, katerega so uspešno potrdili. Želve so se vrnile v igro preko uspešno izvedenega kazenskega strela kavčiča (7:6), vendar so gostje kmalu zatem preko Rossa povišali vodstvo na 10:6. V zadnjih minutah je bilo precej nezbranosti v ekipi Ljubljane, saj so naredili kar nekaj zaporednih kazni, kar so v zadnji minuti prvega polčasa domači izkoristili in iz avta dosegli zadetek za 15:6.

Igra se je v podobnem slogu nadaljevala tudi v drugem polčasu. Preveliko število napak in kazni so ponovno pripeljale goste do avta 5 metrov od črte zadetka, kar je po dobrem avtu izkoristil Čorič za nov zadetek. Kmalu zatem so domači še prestregli podajo ljubljančanov in rezultat je bil že visokih 29:6. Želve so takrat le začele igrati bolj zbrano in zadetek Troppana je goste vrnil v igro. Ljubljančani so še naprej poizkušali z napadi, katere pa je čvrsta domača obramba dobro zaustavljala. Nekaj minut pred koncem je gostom le uspelo doseči nov zadetek preko Oruča za končnih 29:16.

Domačini so se zasluženo veselili zmage in se tako oddolžili za lanski poraz. Ljubljančani so v boju za zmago naredili preveč napak v sami igri in disciplini, vendar so s prikazanim lahko zadovoljni, saj so odigrali tekmo na visokem nivoju proti zelo dobrem nasprotniku. 

Popravni izpit bo že naslednjo soboto, ko v Ljubljano prihaja selekcija Dalmacije, ki je premagala ekip RAD iz Beograda z rezultatom 59:19 (33:5).