Domov Pogosta vprašanja

FAQ

Kako se lahko preizkusim v rugbyu?

Lahko pokličeš na 030 362 688, in razložili ti bomo, kje in kdaj so treningi. Še bolje, če za informacije pišeš na info@rugbyljubljana.si. ali Facebook stran Rugby kluba Ljubljane.

Potem boš prišel na enega naših trenigov kjer te bo čakal "buddy" - to je eden naš igralec, ki ti ga bomo dodelili da ti bo vse razložil (kje so tuši, kje je fitness,) in ti pomagal na začetku pri različnih vajah.

Ali je pomembna fizična pripravljenost predno začnem trenirat?

Rugby je šport, kjer je fizična pripravljenost zelo pomembna. Ni pa pogoj, da lahko začneš trenirati. Skupaj se bomo fizično pripravili z našim trenerjem za fitnes in kmalu se boš lahko pohvalil z zajetnim kupčkom novih mišic.

Ali me mora biti strah, da me bodo polomili na treningu?

NE! Pri rugbyu je manj poškodb, kot pri recimo rokometu ali hokeju. Vsi vedno mislijo, da je rugby grob in nevaren šport huliganov, ker v Sloveniji ni tako prepoznan. V resnici pa je ravno obratno. V svetu se po gledanosti kosa z olimpijskimi igrami.

Rugby je plemenit šport, kjer velja fair play, spoštovanje nasprotnika in sodniških odločitev. Predvsem pa je rugby ekipni duh in vzpodbujanje znotraj ekipe. Treniraš postopoma in se tako naučiš pravilnega ustavljanja nasprotnika, podajanja žoge itd.

A lahko vseeno pridem, četudi nisem v dobri fizični formi?

Jaaaa, sevedaaaa!!! Posebnost rugbya je tudi to, da pozicije 15-ih igralcev na igrišču zahtevajo različne sposobnosti. Zato le pridi in se preizkusi! Mogoče pa v sebi razviješ sposobnosti, o katerih se še ne zavedaš? Ali pa se bolj utrdiš v tem, kar že počneš.

Kaj pa potrebujem od opreme?

Potrebuješ kopačke ter športna oblačila. Treningi so večinoma zunaj na igrišču, zato si športno opremo prilagodiš na vreme (v mrazu trenirko, v dežju anorak, v suhem vremenu pa le kratke hlače in majico). Za začetek si lahko kopačke izposodiš v klubu. V najhladnejših zimskih mesecih so treningi v telovadnici.

Koliko je pa treba plačati?

Prvi mesec je zastonj. Tako se brez obveznosti lažje odločiš o nadaljevanju treniranja. Priporočamo pa, da vztrajaš nekaj mesecev, saj le tako dobro spoznaš vse elemente igre, soigralce in ekipni duh, morda tudi tekmo.

Mesečna vadnina je 25 eur (treningi 2x na teden po uro in pol); v ceno je všteta tudi neomejena uporaba klubskega fitnesa. Kar poceni ne?

Kakšna je razlika med rugbyjem in ameriškim nogometom?


Gre za dva različna športa, ki nimata skoraj nič skupnega. Različni sta igrišči, čas igre, način igre … ameriški nogomet je bolj grob, zato zahteva več zaščitne opreme itd.

PRIDRUŽI SE RUGBY KLUBU LJUBLJANA

RUGBY LJUBLJANA

Usoda RK Ljubljana je tesno povezana z usodo slovenskega ragbija. Iz naših vrst prihaja večina državnih reprezentantov, ki zastopajo Slovenijo na tekmovanjih v članski in mlajših kategorijah. Smo društvo, kjer se člani in ostali simpatizerji ragbija dobro počutimo, kjer ne šteje samo rezultat za vsako ceno, pomembno nam je druženje in dobri medsebojni odnosi.

© Rugby klub Ljubljana. Vse pravice pridržane.