RK Ljubljana > Člani > Novice > RRC: RK Nada Split-RK Ljubljana

Novice

RRC: RK Nada Split-RK Ljubljana

23.09.2016
RRC: RK Nada Split-RK Ljubljana

RK Ljubljana v soboto pričenja tekmovanje v regionalni ligi RRC in sicer ekipa potuje v Split, kjer jih čaka večkratni prvak lige, RK Nada. Ljubljančani so lansko sezono nekoliko presenetljivo osvojili naslov prvakov lige, vendar jih to leto čaka precej težja naloga ubranitve naslova.

RK Nada iz Splita, eden najboljših klubov v regiji, bo vsekakor najtežji nasprotnik RK Ljubljane v letošnjem tekmovanju. Gre za mlado ekipo, ki pa je skupaj že kar nekaj časa in igra hiter in tehnično dovršen ragbi. V prvem kolu so visoko premagali RK Čelik iz Zenice (50:3), tako da polni optimizma pričakujejo sobotno tekmo. 

Želve imajo pred gostovanjem kar nekaj težav s sestavo ekipe, vendar obljubljajo borbeno igro skozi vso tekmo. Glede na prvo tekmo proti RAK Olimpiji je v igri še precej prostora za napredek, česar se zaveda tudi trener Andrew Fenton: "Pred nami je težko gostovanje pri ekipi, ki bo dala vse od sebe, da se oddolži za lanskoletni poraz na domačem igrišču. Mi bomo skušali predvsem odpraviti napake iz zadnje tekme in igrati kolektivno, saj z individualnimi akcijami proti ekipi kot je RK Nada nimamo možnosti za uspeh."

Tekme z RK Nado iz Splita so bile vedno zelo razburljive in kvalitetne. V lanski sezoni je vsaka ekipa zabeležila po eno zmago (RK Nada-RK Ljubljana 22:28, RK Ljubljana-RK Nada 16:17). Tudi tokrat se nadejamo kvalitetni in napeti tekmi do zadnjih minut.

Zaradi poškodb in odsotnosti bo ekipa imenovana v soboto zjutraj.