RK Ljubljana > Člani > Novice > DP: RAK Olimpija-RK Ljubljana 0-33 (0-21)

Novice

DP: RAK Olimpija-RK Ljubljana 0-33 (0-21)

18.09.2016
DP: RAK Olimpija-RK Ljubljana 0-33 (0-21)

V prvi tekmi sezone je RK Ljubljana v gosteh premagala mestnega tekmeca RAK Olimpijo z rezultatom 33:0 (21:0). V uvodnih nekaj minutah so Želve hitro prišle do priložnosti za zadetek. Po dobro izvedenem avtu je Blaž Pilko dosegel zadetek, katerega je Kavčič potrdil (4/5). Nato so večjo posest žoge imeli domači, vendar so ljubljančani z dobro organizirano in čvrsto obrambo preprečili Olimpiji, da bi prišli do zglednejših priložnosti za zadetek. Žiga Burmik in Domen Dobnikar sta izkoristila nepazljivost domače obrambe in desegla zadetka za rezultat polčasa 21:0. 

Drugi polčas ni spremenil poteka igre. Veliko število kazni in napak je upočasnilo ritem igre. Anže Troppan je po lepem prodoru povišal vodstvo RK Ljubljane na 28:0. Napadi so se vrstili, in pred koncem tekme je Domen Dobnikar dosegel še svoj drugi zadetek za končni rezultat 33:0.

Prva tekma sezone je po pričakovanju bila precej raztrgana. Predvsem v obrambi je ekipa delovala orgnizirano, v napadu pa je bilo precej napak in napačnih odločitev, katere bodo morali ljubljančani odpraviti do naslednjega tedna, ko jih čaka težko gostovanje v Splitu.

Rugby 2016, Slovenia NC,

Foto: Boris Gorički