RK Ljubljana > Člani > Novice > ENC: Slovenija-Avstrija

Novice

ENC: Slovenija-Avstrija

06.05.2016
ENC: Slovenija-Avstrija

Slovenska ragbijska reprezentanca bo v soboto ob 16. uri na ljubljanskem stadionu Žak v sklopu evropskega pokala narodov skupine 2 C gostila Avstrijo. Encijani za izpolnitev cilja, uvrstitev v višji razred tekmovanja, med drugim potrebujejo zmago nad severnimi sosedi. 

Pod vodstvom Novozelandca Andrewa Fentona Slovenci trenutno zasedajo drugo mesto na lestvici, vendar za preboj v višji rang tekmovanja potrebujejo zmago nad Avstrijo. Slovenski igralci so pred enim letom na Dunaju v dramatični končnici in s polaganjem v zadnji sekundi že premagali Avstrijce, ki jim bo motivacijo ob novem trenerju dajal še boj za obstanek.

Slovenski tabor je z zanimanjem spremljal tudi tekmo med Dansko in Luksemburgom, ki bi v primeru zmage domačinov encijanom na široko odprla vrata v višjo skupino. A so Danci tekmo izgubili, tako da so Luksemburžani na prvem mestu povišali prednost pred Slovenijo na osem točk. A Slovence čakata še dve tekmi. "Če proti severnim sosedom dosežemo štiri zadetke in si priborimo bonus točko, je nato potrebna le še zmaga z več kot sedmimi točkami razlike nad neporaženimi in neugodnimi Luksemburžani v gosteh," pojasnjujejo v slovenskem taboru, ki bo znova lahko računal brate Skofič.

Trener Fenton bo ekipo imenoval po dananšnjem zadnjem treningu.

Cene vstopnic za tekmo so v predprodaji po pet evrov, na dan tekme pa sedem evrov.