RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Zagreb-RK Ljubljana 12-64 (7-17)

Novice

PH: RK Zagreb-RK Ljubljana 12-64 (7-17)

30.04.2016
PH: RK Zagreb-RK Ljubljana 12-64 (7-17)

Članska ekipa RK Ljubljane je na gostovanju pri RK Zagreb zabeležila novo zmago. Gostitelje so premagali z rezultatom 64:12. Tekma se je za Želve dobro začela in že v 2.minuti je bil dosežen zadetek preko Miljuša, katerega je Kavčič potrdil za 7:0. Domači so kljub prejetemu zadetku igrali zelo agresivno in potrpežljivo in po napaki obrambe ljubljančanov hitro izenačili rezultat. Želvam igra nikakor ni stekla, še posebaj po poškodbi Radelj-Šemrova je organizacija v obrambi in napadu bila zelo slaba. Proti koncu polčasa se je nivo igre gostov dvignil in preko Pilkota in Miljuša so gostje povedli s 17:7, kar je bil tudi rezultat polčasa.

Nekaj krepkih besed trenerja Fentona med polčasom je zaleglo in igra je bila dosti boljša. Pritisk v obrambi je domače silil v napake, v napadu pa smo videli nekaj lepih izmenjav žoge in nekaj lepih zadetkov. Zgodnja zadetka Dobnikarja in Pilkota sta omogočila trenerju Fentonu, da je dal priložnost tudi debitantoma Pušu in Kapunu, ki sta zelo dobro izkoristila svojo priložnost in le malo je manjkalo, da bi oba dosegla svoj prvi zadetek za člansko ekipo. Do konca tekme so zadetke dosegli še Edwards, Brezovec, Pilko, Kavčič in Javornik za končnih 64:12.

Z naslednjim tednom se pričenja reprezentančni ciklus. 7.maja v Ljubljani gostuje Avstrija, 14.5. pa Encijani potujejo v Luxemburg.

 


Točke za Ljubljano so dosegli: Kavčič 19, Pilko 15, Miljuš 10, Dobnikar 5, Edwards 5, Brezovec 5, Javornik 5