RK Ljubljana > Člani > Novice > PH: RK Ljubljana-HARK Mladost 24-7 (19-0)

Novice

PH: RK Ljubljana-HARK Mladost 24-7 (19-0)

24.04.2016
PH: RK Ljubljana-HARK Mladost 24-7 (19-0)

Članska ekipa RK Ljubljane je v tekmi razširjenega hrvaškega prvenstva premagala HARK Mladost z rezultatom 24:7 (19:0). Videli smo eno boljših predstav ljubljančanov v tem delu sezone proti zelo kvalitetnemu nasprotniku. Tekma se je za domače zelo dobro začela. Agresivna in orgnizirana igra v napadu je že v 3.minuti pripeljala do zadetka danes razigranega Pilkota. Nekaj minut zatem, je po lepem prodoru Miljuša zadetek dosegel Oruć, katerega je Kavčič potrdil za 14:0. V nadaljevanju je gostje vzpostavili ravnotežje na igrišču, ki so bili dominantni predvsem v zaprtih skramih. Ob koncu prvega polčasa so dvakrat bili zelo blizu črte zadetka vendar se je domačim uspelo ubraniti.

V drugem polčasu smo gledali dokaj izenačeno igro. Ljubljančani so v obrambi dobro zapirali prostor, v napadu pa je nekaj napačnih odločitev preprečilo povišanje vodstva. V 55.minuti je sledila izključitev Železnika, gostje pa so prejeli rumeni karton (Jurišič). Že v eni od naslednjih akcij je Pilko dosegel svoj tretji zadetek in povečanje vodstva na 24:0. Gostje so po vrnitvi Jurišiča v igro zaigrali bolje v napadu in po lepih prodorih Buljaca in Jurišiča se je izkazal Jewell, ki je z izvrstnim obaranjem preprečil zanesliva zadetka gostov. To jim je uspelo v 77.minuti, ko je po hitro izvedeni kazni Juriščič dosegel zadetek, katerega je tudi potrdil za končnih 24:7.

Kljub nekaj napakam je bil igra domačih tokrat na visokem nivoju in kljub neigranju kopice igralcev prve ekipe smo lahko zadovoljni s prikazanim. "Po nenajboljši pripravi na tekmo v zadnjih tednih in težavami s poškodbami smo vedeli da nas čaka izredno težka tekma proti nasprotniku, ki je zelo kvaliteten. Zadovoljen sem, da je ekipa tekmo odigrala na visokem nivoju in da smo dvignili samozavest pred nadaljevanjem sezone", je po tekmi povedal trener domačih Andrew Fanton.

V predtekmi sta se pomerili tudi selekciji U14 obeh ekip. Boljši so bili gostje iz Zagreba z rezultatom 5:3. Tekma je bila končana 5.minut pred koncem, saj se je v žaru borbe poškodoval kapetan domače ekip Amej Osmanagič. Kapetanu želimo hitro okrevanje in hitro vrnitev na igrišče.
 
Slike ©Boris Gorički
Slike ©Rok Dolenc