RK Ljubljana > Člani > Novice > DP: RK Ljubljana-RK Maribor 57-3 (10-0)

Novice

DP: RK Ljubljana-RK Maribor 57-3 (10-0)

27.03.2016
DP: RK Ljubljana-RK Maribor 57-3 (10-0)

Po uspešnem zaključku RRC lige se nadaljujejo tekme v Državnem prvenstvu. RK Ljubljana je na sončnem Ovalu gostila RK Maribor. Trener Fenton je v četrtek imenoval pomlajeno ekipo, katere namen je zagotoviti mlajšim igralcem in poškodovanim, da ponovno ujamejo tekmovalni ritem. Zaradi poškodb oz. drugih dolžnosti tokrat niso zaigrali Jewel, Gobec, Oruć, Kavčič, Suljič, Sajevic, njihova mesta pa so z veliko vnemo in željo zapolnili povratniki Lazič, Petelin, K. Slavec, Železnik in pa debitant Tadej Puš. Poleg tega je trener RK Ljubljane namenil precejšenj igralni čas Radelj Šemrovu, Jovanoviču in Šubicu, ki so zaradi poškodb, bolezni in obveznosti zamudili prvi del sezone. Priložnost za nastop se je izmaknila Lev Lahu, ki se je v četrtek na treningu poškodoval. 

Prvih dvajset minut tekme je minilo na polovici RK Maribora, ki so z dobro obrambo ali pa napako Ljubljane ubranili polje zadetka. Po nekaj neuspešnih akcijah pa je Ljubljana končno povedla preko veznega igralca Radelj Šemrova, ki je s hitrim izvajanjem kazni na 5m od polja zadetka kaznoval nepripravljenost obrambe gostov. Domači so se v prihodnjih minutah prebudili ter preko faz skrama je Pilko dosegel nov zadetek.

Drugi polčas se je začel bolj obetavno, lepi prodori danes razigranega Miljuša, ki se je dobro povezal z Lazičem se igra selili na polovico RK Maribora. Od tam pa so igralci skrama zagotovili potrebno število faz, da se je igra lahko širila na krila, kjer pa je vsakič zmanjkalo kanček koncentracije za dosego zadetkov. Ne glede na to, so ljubljančani preko Miljuša, Laziča, Troppana, Šubica in ponovno Šemrova dosegli zadetke za rezultat 57:3.

Ljubljančani tokrat niso igrali najbolj povezano in na nivoju preteklih tekem, nekaj dobrih trenutkov smo lahko videli v drugem polčasu. Predvsem je manjkalo dobrih obaranj, preko katerih bi vršili pritisk na napad in pa ostre linije teka podpornih igralcev, ki niso nudili nobenih pravih opcij v napadu. Proti koncu tekme so se prebudili Šercer, Vrhovec, Jovanovič in pa vedno zanesljivi Miljuš, ki so obrambo spravili na zadnje noge ter s tem razbremenili veznega igralca.

Igralec tekme Dalibor Lazič: ''Zelo dobro je bilo ponovno zaigrati po poškodbi, v prvem polčasu nam je manjkalo želje po teku brez žoge, zato smo se nekaj časa tudi lovili. Proti koncu se nam je uspelo zbrati in z določenimi deli igre smo lahko zadovoljni."