RK Ljubljana > Člani > Novice > RRC: RK Ljubljana-Sportex Beograd 37-19 (20-12)

Novice

RRC: RK Ljubljana-Sportex Beograd 37-19 (20-12)

20.03.2016
RRC: RK Ljubljana-Sportex Beograd 37-19 (20-12)

Članska ekipa RK Ljubljane je pred polno tribuno na Ovalu zasluženo osvojila naslov prvakov RRC championship. V trdi in napeti tekmi so premagali selekcijo Sportex Beograd z rezultatom 37:19 (20:12).

Začetek tekme se za ljubljančane ni najbolje začel, saj so gostje prestregli žogo in že v 3.minuti povedli z 7:0. Zgonji zadetk gostov jih ni zmedel in igra se je preselila na polovico gostov. Želve je v igro z dvema zadetkoma iz odskoka vrnil Burnik, v 27.minuti pa so z zadetkom Troppana prešli v vodstvo. Pritisk domačih se je stopnjeval in 32.minuti je Miljuš dosegel nov zadetek, katerega je Nurnik uspešno potrdil. Nato so ljubljančani popustili in storil kar nekaj napak, kar so borbeni gostje izkoristili in pred koncem polčasa z zadetkom znižali rezultat na 20:12. Slabe minute domačih so se nadaljevale tudi v začetku drugega polčasa. Nepovezanost v obrambi in veliko napačnih odločitev je botrovalo novemu zadetku selekciji Beograda, ki so se vrnili v igro. Z borbeno igro in hitro igro so gostje narekovali tempo tekmi in iz minute v minuto je bila tema vse bolj napeta. Nato so se ljubljančani prebudili in začeli igrati bol povezano in bili vedno bolj nevarni v napadu. Po lepi akciji linije je zadetek dosegel Miljuš. Zadetek je ljubljančanom dal krila in odločno napadali obrambo gostov, ki so bili vedno bolj utrujeni. Vrhovec in Oruć sta dosegla še po en zadetek in slavje ob osvojitvi naslova se je lahko pričelo.

Kljub ne najboljši predstavi so Želve zasluženo osvojile naslov prvakov: "Danes smo sami sebi otežili delo, saj smo nekaj delov tekme odigrali zelo nepovezano in bili premalo potrpežljivi. Nasprotnik nas je presenetil z zelo dobro obrambo in hitrimi napadi in skozi celotno tekmo smo morali garati. Proti koncu tekme mo se uspeli zbrati in zasluženo zmagali.", je po tekmi dejal Grega Miljuš. Slike s tekme by Boris Gorički.