RK Ljubljana > Člani > Novice > RRC: RK Ljubljana-RC Donau Vienna 28-12 (15-7)

Novice

RRC: RK Ljubljana-RC Donau Vienna 28-12 (15-7)

13.03.2016
RRC: RK Ljubljana-RC Donau Vienna 28-12 (15-7)

Ekipa RK Ljubljane nadaljuje zmagovalni niz v tekmovanju RRC championship. Tokrat je na domačem Ovalu premagala avstrijske prvake RC Donau z rezultatom 28:12 (15:7).

Zmaga je bila vse prej kot lahka, saj so se gostje izkazali za zelo borbnega nasprotnika. Začetek tekme se za Želve ni začel najbolje, saj je že v 6.minuti zaradi poškodbe igrišče zapustil kapetan Mirt Suljič. Domači so kmalu za tem preko Burnika povedli z 3:0. Pritisk domačih se je stopnejval in Pilko je dosegel prvi zadetek za ljubljančane. Izvrstna obramba domačih je prisilila goste k napakam in po osvojeni žogi je s hitrim prenosom žoge le-ta prišla do Sajevica, ki je dosegel drugi zadetek za domače, katerega je Burnik potrdil za vodstvo 15:0. Domači so nato malce popustili in zadnjih 10 minut prvega polčasa je pripadel gostom iz Dunaja, ki so bili na črti zadetka domačih kar nekaj časa, vendar je borbena obramba preprečila gostom, da dosežejo zadetek. Prav v zadnji minuti prvega polčasa pa so iz zaprtega skrama uspeli prečkati črto zadetka in tako znižali rezultat na 15:7.

Tudi začetek drugega polčasa so nekoliko bolje začeli gostje, vendar je bila obramba naprobojna. V 48.minuti je sodnik Bartolič zaradi nešportne igre izključil Gobca. Rdeči karton je nekako prebudil Želve in kljub igralcu manj so narekovali tempo in z hitrimi napadi povzročali težave obrambi gostov. Kavčič je iz dveh kazenskih strelov povečal vodstvo na 21:7 in vse je kazalo na miren zaključek tekme. V zadnjih minutah tekme so gostje ponovno prišli v bližino zadetka domačih. Ljubljančanom je sicer uspelo priti do žoge vendar je bil strel Kavčiča blokiran in gostje so dosegli drugi zadetek. Takoj zatem so po hitrem prenosu žoge ljubljančani že skoraj dosegli zadetek vendar je sodnik zaradi pretepa prekinil tekmo. Ko so se strasti umirile se je igra nadaljevala s skramom iz katerega je Oruć dosegel zadetek, katerega je Kavčič potrdil za končni rezultat 28:12. RK Ljubljana je zasluženo zmagala in tako je krog pred koncem na vrhu lestvice RRC lige. Odločilna tekma bo prihodnji teden proti selekciji Sportex Beograd. Slike iz tekme by Boris Gorički